Hun ble kjent for sin drømmende indie-pop og fikk skryt av selveste Nylon Magazine, men så ble det stille fra den amerikanske artisten. Vi tok en prat med Priest, som denne måneden gjør comeback med ny musikk og norsk team.

LES OGSÅ: Anna of the North får oppmerksomhet av W Magazine

Etter nesten to års pause er amerikanske Priest tilbake med ny musikk – under nytt, norsk selskap. Med produsent David Kazyk og Nordic Records i ryggen er Camille Priest aktuell med singelen White Wing Dove. Den fortsetter der hun slapp med den kjente, nostalgiske indie pop-sounden – nå i en ny og tøffere innpakning. Og med omtaler som “Om Sofia Coppola er på jakt etter et nytt soundtrack til filmen sin, er Priest det hun ser etter” fra Nylon Magazine, er det ingen grunn til å ikke få med seg hva Priest nå har å by på.

– Etter den selvtitulerte EP-en kom ut var jeg ærlig talt litt utbrent. Jeg trengte litt meg-tid og brukte mye tid på å være med noen av de nærmeste vennene mine. Etterhvert kom vi tilbake til studio og begynte å spille inn. Det har vært en overgangsperiode å finne ut hvor jeg vil videre, sier Camille Priest til VIXEN.

Hva kan vi forvente nå som du er tilbake? 

– Jeg tror denne nye utgivelsen er større og modigere. Skjelettet er det samme, men det er en annen stemning. Jeg vet ikke, kanskje det er fordi jeg følte meg litt gal etter å ha tatt en pause.

Det er ikke bare norsk selskap Priest har samarbeidet med i forkant av singel-slippet. Hun har i tillegg teamet opp med den norske fotografen Johanna Siring og stylisten Connie Berg for singelens coverart.

– De var begge så herlige. Vi bestemte oss for å bevege oss i en litt annen retning i form av fargepalett, men holdt det fremdeles rent og dristig. Jeg elsker når andre styler meg, fordi de ofte finner frem plagg jeg aldri kunne tenkt meg til selv. Det var en del av grunnen til at jeg elsket denne shooten – jeg følte det var en sofistikert edge. Jeg hadde det ultimate dream teamet – Connie og hennes assistent Victoria, Johanna Siring, Drew som stylet håret mitt, Mari Shten som gjorde meg pen og Yvonne fra Nordic Records som arrangerte alt. Jeg er så takknemlig for alle sammen – det var så gøy og jeg er kjempefornøyd med resultatet. 

Priest foto Johanna Siring

NORSK TEAM: Priest har Nordic Records i ryggen, og fikk et norsk team til å utvikle cover art for hennes nye singel. Foto: Johanna Siring

Hvordan balanserer du stiluttrykk med musikken din? 

– Jeg synes definitivt stil er viktig, fordi når jeg er kledd i et antrekk jeg elsker så er jeg mer selvsikker – spesielt på scenen. Jeg tror vi alle blir dratt mot ting og mennesker vi finner estetisk tiltalende. For bare noen år siden lot jeg hva andre mente påvirke stilen min, og når jeg ser tilbake noen ganger er jeg sånn: hva i all verden tenkte jeg på – hvorfor hadde jeg på meg det? Nå for tiden lar jeg ikke noen fortelle meg hva jeg skal ha på eller ikke, unntatt når jeg ber om noens mening.

Reflekterer stilen din musikken? 

– Fra et markedsførings-perspektiv vil jeg svare ja, men den late rebellen i meg sier fuck det, jeg har på meg hva jeg vil. 

Hvordan har stilen din forandret seg gjennom årene?

– Jeg føler meg definitivt mer selvsikker nå. Jeg vet hva jeg liker og hva jeg ikke liker. Selv om jeg elsker klær har jeg aldri sett på meg selv som en fashionista, mitt ideelle antrekk er en t-skjorte, jeans, boots og en skinnjakke. Jeg tror jeg har gått gjennom litt av alle fasene de siste årene – preppy, emo/scene, beach bum… det er fotobevis for alt haha. Nå vil jeg si jeg er i en chic hobo vampire-fase og der liker jeg meg.

Foto Johanna Siring, styling Connie Berg, hår Drew Schaefering, makeup Mari Shten 

PRIESTPriest by Johanna Siring  Priest by Johanna SiringPriest by Johanna Siring