Hun ble for alvor et kjent fjes da hun ble den første norske VJ-en på MTV, og har siden det blitt en av våre fremste it-girls. Nå er Charlotte Thorstvedt aktuell med egen kunstsamling. 

LES OGSÅ: Norske Maranga om New York Fashion Week-debuten

Charlotte Thorstvedt har mange baller i luften om dagen, og har siden MTV-dagene vært en mye brukt modell, programleder og DJ. Og i tillegg til at hun i disse dager starter plateselskap sammen med kjæresten, er hun også klar for å selge kunst.

– Kunstinteressen har nok alltid vært der. Jeg har likt å male og særlig tegne så lenge jeg kan huske.

Hos det norske kunstkollektivet Nordic Art Issue selger hun nå tegningene sine i selskap med en rekke norske fotografer, illustratører og malere.

– Jeg er med i et kunstkollektiv som heter Paper Cut, og sammen tok vi noen møter med Alexandra i Nordic Art Issue før vi bestemte oss for å inngå et samarbeid. Vi synes nettsiden er et kjempefint initiativ for å gjøre norsk foto, illustrasjon og design tilgjengelig for folk å kjøpe til hjemmene sine.

Seks ulike tegninger gjort med teknikken blindtegning stilles ut hos Nordic Art.

– Det er en serie illustrasjoner som tar utgangspunkt i blindtegning som teknikk, altså å tegne uten å se ned på arket underveis. Jeg er veldig glad i denne teknikken og har praktisert den i mange år. Det er et triks å la intuisjonen føre streken frem uten at man får lov å bedømme det som er på papiret underveis. Det blir ofte veldig interessante resultater av dette etter min erfaring – noen ganger blir illustrasjonen utrolig nok mer realistisk enn om man tegner på tradisjonelt vis, mens andre ganger blir det fullstendig forvrengt på en god måte. Uansett kan man alltid stole på at et eller annet genuint interessant resultat vil komme frem. Prøv selv – you’ll be surprised. Reglene er for det første å ikke se ned på arket før du er ferdig, for det andre skal du ikke løfte pennen – i hvertfall ikke mange gangene.

Og selv om hun nå for alvor beveger seg inn i kunstverden, har ikke Charlotte forlatt musikkverden av den grunn.

– Det er to helt forskjellige prosjekter, men samtidig finnes det mange måter å kombinere interessene på. For eksempel bruker jeg og typen min illustrasjonene som cover art på vårt nye vinyl-only plateselskap som vi akkurat lanserte – Harlo.

Hvordan har du funnet din stil – er det noe eller noen som inspirerer deg? 

– Mye øvelse og eksperimentering. Jeg er sykt glad i dette sitatet fra Picasso: “Inspiration exists, but it has to find you working”. Ergo – man kan ikke forvente at inspirasjon plutselig skal slå ned som lyn fra klar himmel uten at man setter seg ned og begynner med noe. Man må jobbe på, tørre å feile og lage en hel haug med ubrukelige tin som aldri trenger å se dagens lys før man finner sin greie. Av og til virker det som det vanskeligste, å bare sette seg ned og tegne den første streken. Men om man gjøre det til en vane, vil man få igjen for det.

Og med plateselskap, DJ-karriere og kunstprosjekter er det liten

– Jeg vet ikke hva jeg “behersker” – man er aldri ferdig utviklet eller utlært når det kommer til disse tingene. Men hvis du har en kreativ driv inni deg, så er det ikke helt sunt å la de kreftene forbli innesperret. Dessuten er det mange som kan få glede av det du har å tilby, så ikke vær sjenert.

Charlotte Thorstvedt Nordic Art Issue

KUNSTDEBUT: Charlotte Thorstvedt bruker teknikken blindtegning, som går ut på å ikke se ned på papiret. Illustrasjon: Charlotte Thorstvedt via Nordic Art Issue

Charlotte Thorstvedt Nordic Art Issue Charlotte Thorstvedt Nordic Art Issue Charlotte Thorstvedt Nordic Art Issue