Sesongens Oslo Runway er knapt avsluttet før datoene for neste runde er klare.

Mens designerne under høstens utgave av den norske moteuka i all hovedsak viste SS18 skal altså neste sesong naturlig nok vise AW18. Datoene er satt til 26.-28.januar 2018 – en helg – og fristen for å søke om å få vise er satt til 1.november i år.

Er det slik å forstå at dere nå har mottatt støtte for gjennomføring av en ny runde Oslo Runway? 

– Vi har per nå ikke full-finansiert neste runde av OSLRW, men vi er så godt på vei at vi vet vi klarer å lande dette. Vi har flere spennende samarbeid i sikte som det vil komme mer informasjon om på et senere tidspunkt, sier kreativ leder for OSLRW Ditte Kristensen til VIXEN. 

Oslo Runway AW18 er lagt til en helg. Hva er grunnen til det?

– Vedrørende valg av datoer så er det tatt hensyn til plasseringen av andre moteuker. OSLRW AW18 nå ligger rett før Copenhagen Fashion Week.

Skjebnen til det som er Norges svar på fashion week hang lenge i en tynn tråd. Tidligere i år meldte nemlig arrangøren, som da var This Is PR, at dersom de ikke mottok mer støtte innen en satt dato var det kroken på døra for den norske moteuken. Kristensen fortalte VIXEN at den offentlige støtten siden oppstarten har vært minimal, noe også blant andre VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir har stilt spørsmål ved:

– Vi trenger mer enn at hun (Kulturminister Linda Hofstad Helleland som åpnet Oslo Runway i vår, red.anm.)  taler og sitter på første rad. Misforstå meg rett, det er jo et steg i riktig retning, men det må følges opp. Økonomisk støtte er nødvendig for at dette skal lykkes, og der har jo flere private aktører kommet på banen. Spørsmålet er om det er nok i lengden, uttalte hun i et intervju med Dagbladet.

Sesongens Oslo Runway ble likevel gjennomført da arrangørene mottok det de beskriver som i første omgang en engangssum på 75 0000 kroner fra Kulturdepartementet.