Vi gjentar kanskje oss selv, men designsamarbeid er altså kommet for å bli. Nå kaster også Peak Performance seg på trenden med deres første designsamarbeid noensinne. 

Det er den britiske designere Nigel Cabourn, kjent for å redefinere arbeidstøy, som har fått æren av å gjøre det som altså er Peak Performances første designsamarbeid i merkets 30 år lange historie.

Sammen lanserer de nå en vinterkollesjon bestående av tekniske millitærinspirerte ski- og ytterplagg. 

– Vi brukte måneder på å lete gjennom Nigels omfattende arkiv av militærklær for å finne det perfekte plagget å gjenskape, forteller Sofia Gromark Norinder, designsjef for Urban hos Peak Performance.

Samarbeidet skal blande Cabourns britiske ånd og globale ekspertise innen millitærklær med Peak Performances skandinaviske perspektiv og designkompetanse innen ski- og yttertøy. Resultatet skal være svenske millitærplagg tilpasset en moderne og urban målgruppe.

– Jeg spesialiserer meg på yttertøy som trekker på britisk historie. Jeg har alltid hatt interesse for militæret – det britiske militæret, marinen og Royal Air Force. Men det var den svenske skipatruljen som var hovedinspirasjonen for kolleksjonen, sier Cabourn om kolleksjonen som består av 20 unisex-plagg med nøkkelplagg som kåper i saueskinn og skibukser. 

– De svenske skipatrulje-jakkene ligner på hva amerikanerne brukte i Tenth Mountain Division. Svenskene hadde yttertøy med store ryggsekker innebygd i jakkene. Jeg har videreført denne detaljen som en referanse til det svenske militæret. Vi har brukt et vannfast kamuflasjemateriale, forklarer Cabourn.

Kolleksjonen er tilgjengelig i utvalgte butikker i oktober.