Natt til torsdag norsk tid ble Erdem x H&M-samarbeidet for første gang vist på catwalken på den historiske kvinneklubben Ebell i Los Angeles.

LES OGSÅ: Vi fikk stille Erdem-designeren fem spørsmål med fokus på herrekolleksjonen

Som tidligere har det vært mye pre-campaigning knyttet til årets gjestedesignersamarbeid fra motegiganten.

Vi har allerede fått en sneak peak både med teaser til kampanjefilmen signert stjerneregissør Baz Luhrmann, lookbook-bildene, kampanjebilder skutt av Michal Pudelka med supermodellene Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hertzel, Fernando Cabral, Neels Visser og Tony Ward og skuespillerne Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin, Harriet Walter og vår egen Skam-Ruby Dagnall og nå altså feiringen av kolleksjonen i L.A.

Ebell var for anledningen forvandlet til en engelsk botanisk hage med en blanding av ekte og uekte planter. Modeller som Malgosia Bela, Alek Wek og Guinevere Van Seenus presenterte kolleksjonen på catwalken foran et publikum bestående av både kjendiser, influencere og motepresse fra hele verden, blant dem både Kirsten Dunst, Kate Bosworth, Zendaya Coleman, Alexa Chung, Kate Mara, Selma Blair og Taylor Kitsch. 

– Det var så spennende å se kolleksjonen komme til live i Los Angeles. Det har vært fantastisk å samarbeide med H&M om disse plaggene, som jeg er veldig spent på å dele med hele verden, sier Erdem. 

Blant gjestene var også vår egen Celine Aagaard som gjør et samarbeid med H&M. Hun forteller følgende om visningen til VIXEN: 

– Erdem var i sitt rette element til tross for at designeren valgte Los Angeles fremfor London for sin kolleksjon for H&M. Ærverdige Ebell ble omgjort til runway med en en eksklusiv visning dekorert med blomster og planter i ekte Erdem-stil som en rød tråd som går igjen i printet i kolleksjonen. Stikkord er kniplinger, blomster og nydelige detaljer – eksklusiv design og skreddersøm. På herre var det tweed og store bestefarsfrakker. En vakker visning som avsluttet med regissør Baz Luhrmann. Kjolene er det lett å forelske seg i, og ikke minst de delikate skjortene. Selv har jeg ekstra sans for herrekolleksjonen, forteller hun.

At the black carpet in Los Angeles ⏳ #ERDEMxHm @hm #LA #hmootd #ad #ootd #CelineAagaard #hm #invitert

A post shared by Celine Aagaard (@celineaagaard_) on

– Erdem har virkelig laget en magisk verden for oss med Erdem x H&M. Eventet fanget opp hvor mektig skjønnheten er i kolleksjonen – en følelse verden trenger nå mer enn noen gang, sier Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgiver i H&M.

Etter visningen holdt Grimes konsert. I tillegg fikk gjestene muligheten, som de første i verden, til å shoppe kolleksjonen i en eksklusiv pop-up-butikk. 

Erdem x H&M-kolleksjonen kommer i utvalgte butikker og online 2.november.

Se bildene fra visningen i L.A. her: