Han er en miks av hiphop, R&B og rap – og er kjent for sin melodiøse tilnærming til tekst og flyt. Vi tok en prat med Philip Emilio, som akkurat har avsluttet Norgesturnéen og er aktuell med ny singel.

LES OGSÅ: Musikk & mote: Priest: – Fuck det, jeg har på meg hva jeg vil

På tross av X Games-opptreden og singel på 1. plass hos Spotify Viral, er det kanskje fjorårets singel Følsom – med sine 2 millioner avspillinger – som for alvor har satt Philip Emilio på kartet. Da vi snakket med rapperen for to år siden, hadde han akkurat signert kontrakt hos musikkgiganten Sony, og følte at brikkene endelig begynte å falle på plass. Kanksje ikke rart, siden han allerede da kunne skilte med utsolgte konserter og support for Anderson.Paak. Men Philip Emilio stopper ikke der – nå er han aktuell med den nye singelen Natten, hvor han igjen teamer opp med Nora Collective-kollegaene Unge Ferrari og Arif.

Philip Emilio natten

NY SINGEL: Philip Emilio er klar med ny singel sammen med Unge Ferrari og Arif. Foto: Chris Abolade

Grattis med endt turné! Hvordan har det vært? 

– Tusen takk! Det har vært sykt gøy, ekstremt gøy å se responsen og se de som faktisk hører på musikken i øynene.

Fortell om den nye singelen?

– Jeg befinner meg i en setting der jeg er omringet av shallow mennesker, som kun vil bruke meg for sin egen del. Jeg minner meg selv på at jeg er mer enn dette, men samtidig nummer jeg følelsene med substanser og drukner mine sorger langt utover natten med venner som føler det samme som jeg gjør.

Hvordan er det å jobbe med Arif og Unge Ferrari?

– Enkelt. Det føles ikke som jobb.

Philip Emilio

RAP-KOLLEKTIV: Philip Emilio, Arif og Unge Ferrari er alle en del av Nora Collective, og jobber stadig sammen – nå sist på singelen Natten.

Fortell om musikkvideoen?

– Musikkvideoen er noe vi lagde helt selv med Nora Creatives Zeshan, Henrik, Ali og Yunus. Vi ville bare formidle og forsterke følelsen som ligger i sangen.

Hvordan vil du beskrive deg selv som artist?

– Ærlig.

Hva er du opptatt av å formidle?

– En spesifikk følelse eller situasjon i hver sang.

Hva har stil å si for deg som artist?

– Jeg føler stil reflekterer hvem du er, så det er ganske viktig generelt og helt essensielt for en artist.

Reflekterer stilen din musikken? 

– Jeg kan vel si det. Jeg kler meg ut fra hvordan jeg føler meg og lager musikken sånn jeg føler, så det finnes nok en sammenheng der.

Hva er viktigst – å følge trender eller holde seg til sitt eget DNA? 

– Synes det er fint med en balanse, nice å vise at man er med på at verden går frem og samtidig være seg selv.