I vår nye spalte FW17 hos tar vi tempen på sesongens kolleksjoner hos både kjedebutikkene, high street, merker og designere.

– Denne sesongen handler om denim! Det presenteres en feminin silhuett med innspill av street style, og med en sexy undertone, forteller Camilla Skarven, Creative director hos Bik Bok til VIXEN om kjedebutikkens FW17-kolleksjon. 

Dere har skutt kampanjebildene i Lofoten. Hva er linken her?

– Bik Bok er et norsk varemerke, og vi ønsker å få frem det skandinaviske i våre bilder og vårt uttrykk. Som et norskeid varemerke bygger vi derfor opp under det norske og en skandinavisk look. Vi vil vise frem vår fine natur, det rene og samtidig eksotiske som finnes her. Så langt det går, med unntak av sommerkampanjene våre, skyter vi i Norge. For FW17 ble valget Lofoten. Ettersom kolleksjonen hovedsaklig består av strikk og ytterjakker ville vi få frem den røffe naturen som finnes i nord. Lofoten har mange fine og varierte locations, og vi føler vi fikk til et variert uttrykk.

Hva er nøkkelplaggene i kolleksjonen?

– Høst- og vinterkolleksjonen består av basic-plaggene du trenger for sesongen; jeans, bukser, jakker og strikk samt smykker, accessories og festklær som også er godt representert. En 90-talls påvirkning er definitivt til stede; tenk Beverly Hills 90210 og kule, oversized hettegensere og jeans som er høye i livet med rå vask. Midjen er i fokus denne sesongen, og det viser seg i alt fra belter til wrap-bluser, jeans og bukser med paper bag-liv. Flere todelte sett introduseres dessuten denne sesongen, pysjamas-inspirasjonen er tydelig samt flere jumpsuits. En kontrast til den vepselignende silhuetten er den overdimensjonerte puffer-jakken som blir sesongens store it-plagg.

Hva med fargepaletten?

– Fargeskalaen varierer fra mørkegrønn og mørkeblått til myke farger og dype juvelfarger med innslag av metalliske farger og skinnende perlemor. Selv om denne kolleksjonen har et urbant preg med mye denim, store gensere og puffer-jakker med en street style vibe hele veien, er det likevel mer sexy elementer denne sesongen enn tidligere.

Og materialene?

– Materialene som brukes denne sesongen er mesh og blonder, velour og fløyel, utsmykket tyll og mesh med blomsterbroderier, prikker og glitter samt mønsterstrikk. Layering er et viktig stikkord for sesongen – festplagg kan matches med for eksempel en stor puffer-jakke og under en hettegenser slik man selv ønsker for et personlig preg.