Wild Heat er navnet på Diesels SS18-kolleksjon, som i følge det italienske huset selv skal markere starten på en ny Diesel-garderobe.

– Jeg ville bare mikse alt sammen. Rock, sport, det klassiske og det formelle. Jeg ville ta Diesels DNA og gjøre noe cool og carefree, sier kreativ direktør Nicola Formichetti i en pressemelding.

Lookbooken er laget i samarbeid med den skotske kunstneren Portis Wasp.

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for de nye digitale kunstnerne, og Portis er en av de aller mest interessante. Det han gjør føles veldig moderne med hans arbeid med animasjon og fokus på Instagram. Jeg er en stor fan, sier Formichetti.

Kolleksjonen er inspirert av kultfestivalen Burning Man og den avslappede og tilsynelatende tilfeldige festivalstilen.

Særlig fokus er det på 90-tallets pale denim her i en rekke varianter og vasker med detaljer som rifter, rå kanter og sømmer.

Andre nøkkelplagg er souvenir-jakken, parkaen, bomberjakken og biker-jakken med nagler i tillegg til grafiske print og batikkfarget camo-mønster. 

Den ikoniske Diesel Cookie-logoen som tidligere kun har blitt brukt i reklame dukker dessuten for første gang opp på både plagg og denim.

Som en ekstra treat har kunstner Ellen Green skapt et tattoo-inspirert print som går igjen både på kjoler, undertøy og håndmalt skinnjakke med stigesøm-detaljer og blonder. 

Og som prikken over i’en, statement hodeplagg inkludert både caps og beanies, bandanas og sol-caps samt sneakers, vesker, totes og bager.