Er du i Paris eller planlegger du en tur til den franske hovedstaden i nærmeste fremtid bør du få med deg Hermès x Leïla Menchari-utstillingen på Grand Palais.

Utstillingen har fått navnet Hermès à tire-dáile – Les mondes de Leïla Menchari, og er en hyllest til Leïla Menchari som fra 1968 til 2013 arbeidet for det franske varemerket og designet alle deres vindusutstillinger. 

Leïla Menchari. Foto: Carole Bellaiche.

Tegn meg drømmene dine, sa Annie Beaumel som da var sjef for Hermès’ vindusutstillinger til Menchari da hun først kom til 24, Fabourg Saint-Honoré i 1961. Det var starten på Mencharis karriere hos det franske luksusmotehuset. Fra 1978 til 2013 både utviklet, designet og produserte hun vindusutstillingene for Hermès samtidig som hun også var sjef for silkefargene.

Ikke bare har hun gjennom en årrekke skapt fantastisk kunst, hun har også satt tonen for hvordan Hermès jobber med vindusutstillinger i dag, heter det i en pressemelding. 

Printemps_1982_©Jean-Louis-Feith_01

Gjennom en serie av åtte ulike tablåer designet av Nathalie Criniére kan publikum utforske Mencharis verker både som kunster og ikke minst som historieforteller. Malere, skulptører, skinnmakere, stråvevere, mosaikkkunstnere, steinkuttere og glassblåsere er bare noen av håndverkerne som har arbeidet med Menchari for å produsere objekter og scener til hennes vindusutstillinger.

– Jeg har alltid ønsket at verkene mine skal være både autentiske og ærlige. Jeg er kjent for å være surrealistisk – og det elsker jeg virkelig, men alltid med det ekte, noe folk kan kjenne igjen. Det må være uventet, uvanlig og overraskende, og det må engasjere forbipasserende, forteller hun. 

Utstillingen står fra nå til 3.desember. I forbindelse med utstillingen slippes også boken Leïla Menchari, The Queen of Enchantment – en prydbok på 432 sider med 147 illustrasjoner og tekst av Michèle Gazier.