I vår nye spalte FW17 hos tar vi tempen på sesongens kolleksjoner hos både kjedebutikkene, high street, merker og designere.

Mens Lindex er mer on trend enn noensinne er Weekday tro til sitt DNA med hyperaktuell pressekolleksjon mens KappAhl satser på “den dressade stilen”.

Monki på sin side henter inspirasjon fra og hyller kvinnen og hvordan hun kler seg. Resultatet er en streetwear-inspirert kolleksjon med fokus på ulike materialer og silhuetter, selvsagt med en showpiece som blir høstens store snakkis.

Vi tok en prat med Caroline Carlryd, Head of Design hos Monki om pressekolleksjonen.

FW17-kolleksjonen handler om kvinnen. Er det fremtiden for Monki?

– På Monki tror vi på søsterskapets styrke, og det er ingen tvil om at makten og styrken til kvinner over hele verden vil forandre verden til et bedre sted. Det er nettopp derfor female empowerment ligger til grunn for alt vi gjør.

Fortell litt mer om inspirasjonen bak kolleksjonen?

– Denne kolleksjonen er inspirert av kvinner og hvordan kreative kvinner ser på verden. Det er en helt egen styrke i hvordan kvinner er presentert sett gjennom øynene til andre kvinner. Det er noe vi ønsket å fange med denne kolleksjonen. Den er inspirert av og en hyllest til måten kvinner lever og kler seg på.

Dere har selv beskrevet kolleksjonen som feminin power dressing, hva mener dere med det?

– Kolleksjonen er modig streetwear med en eklektisk miks av materialer og silhuetter – gjerne de som i utgangspunktet er sterke kontraster, men som her er satt sammen. Resultatet er en kolleksjon som både er myk, naturlig, sterk og med mening. Det er det den nye feminine power dressingen er for oss.

Hva er nøkkelplaggene?

– Nøkkelplagg for denne kolleksjonen inkluderer jumpsuiten i fløyel, miniskjørtet med modige detaljer, den lette kjolen og blondebodyen. Showstopper er jo pilotjakken i en faux lakk-utgave med faux sherling.

Også fotografen bak kampanjebildene er kvinne. Hvorfor ønsket dere å jobbe med Ophelie Rondeau på denne kolleksjonen?

– Hennes evne til å skape koreograferte scener som fortsatt føles naturlig gir hennes stil en slags miks av nytt, men gjenkjennelig – og ikke minst feminint. Med andre ord er hun den perfekte match for det vi ønsket å si med denne kolleksjonen.

Girl power er jo virkelig det alle snakker om for tiden. Tror dere det er mer enn bare en trend?

Female empowerment og girl power er helt klart mer enn en trend. Vi synes det er fantastisk at så mange som mulig fremholder dette.