For tre år siden ble Never Denim Collection lansert som en egen kolleksjon med sesongbaserte dropp som alle ble tatt godt i mot av motepressen. Nå er Never Denim tilbake som Bik Boks jeansmerke med fokus på jeans, men uten egne kolleksjoner. Hva skjedde? 

– Vi ser et behov for å holde et tydelig fokus på jeansen som er hjørnestenen i Never Denim og i Bik Bok – og har derfor valgt å ta en pause fra å gjøre en Never Denim-kolleksjon. Mange av de plaggene som normalt vil  være i en Never Denim-kolleksjon innlemmes i stedet i den vanlige Bik Bok-kolleksjonen. Men dette utelukker ikke at det vil komme enkelte Never Denim-plagg utenom jeans, når vi finner at det passer inn, forteller markedsdirektør i Bik Bok René Høgsted til VIXEN.

Da dere lanserte Never Denim Collection for tre år siden sa dere at kolleksjonen fyller et tomrom i markedet – er det ikke slik lenger?

– Vi ser ikke lengre et behov for å skape en egen kolleksjon, men har i stedet valgt å innlemme plagg som normalt vil ha vært en del av Never Denim i Bik Bok-kolleksjonen.

ND var jo på mange måter en slags premium-kolleksjon i Bik Bok som lå litt høyere i pris enn det øvrige sortimentet blant annet på grunn av både materialer og kvaliteter og som derfor kanskje traff også en litt eldre målgruppe. Ble det for dyrt?

– Egentlig har ikke pris vært en stor utfordring – og det er som nevnt heller ikke årsaken til at vi har valgt å holde en pause i Never Denim Collection.

Jeansen fortsetter altså – er det først og fremst det ND nå skal være?

– Ja, det er vår arv og vårt utgangspunkt – og vi jobber med hele tiden å utvikle denne delen av Never Denim

Hvilke erfaringer har dere gjort dere med ND Collection over disse tre årene?

– Vi har erfart at med et så sterkt og tydelig fokus på jeans, så er det vanskelig å bygge en kolleksjon som passer naturlig sammen med dette uttrykket – og da blir det en bedre løsning for Bik Bok og våre kunder at vi fokusere på jeansen.

Det er med andre ord ikke over og ut for Never Denim, men det vil altså i først omgang dreie seg om jeans.

FW17-kolleksjonen er allerede ute, og denne sesongen er det mørke farger som gjelder. Faktisk det største utvalget av svart og mørk denim noensinne fra Never Denim.

Inspirasjonen bak kolleksjonen skal være tatt fra punk-scenen i New York på tidlig 80-tallet med både helsvart, slitt og brukt samt revnede og avklippede kanter som skal gjenspeile punkens undergrunnsmote.

I kolleksjonen er også to helt nye modeller, Icon med medium høy midje, tettsittende i bena og baklommer som skal fremheve kurver, og Mom som har en ny vintage-inspirert passform uten stretch.