Wrangler har i likhet med en rekke andre gamle travere fått ny vind i seilene de siste årene. Nå vil de ta flare-jeansen tilbake med ny retro-kolleksjon. 

I år feirer Wrangler 70 år. Det har allerede blitt behørig feiret med både egen jubileumskolleksjon og samarbeidskolleksjon med kunstner Peter Max.

Nå lanseres merkets Retro Night capsule-kolleksjon som et siste tilskudd til feiringen.

Kolleksjonen har en mørkere og mer grungy tilnærming til 70-tallet, inspirert av baseball med varsity-detaljer som kontrastfarger, brede striper og patches.

Blant nøkkelplaggene er zip-up sweats, t-skjorter, strikk, capser og baseball-skjorter i farger som sort, grå, navy og burgunder med mørk oransje og gull blant annet på merkets ikoniske regnbue-motiv, og selvsagt den sorte high waist flare-jeansen som hentet ut fra 70-tallet.

– Vi har lansert Wrangler på nytt. Vi er 70 år, og inspirert av 70-tallet da vi hadde vår storhetstid. For å feire det har vi hentet tilbake fra arkivet gamle print, logoer og den perfekte 70-talls flare-jeansen, forteller Cathrine Sannes, brand manager for Wrangler i Norge til VIXEN. 

Hvorfor akkurat nå?

– Vi ser behovet for å reposisjonere oss, og hele tiden fornye oss. Dette var det perfekte tidspunktet å gjøre det på, både med jubileet og også med tanke på retro-bølgen som nå er over oss. Denne trenden gjør jo at det er helt on point. Eldre merker kommer tilbake – og blir.

Ja, for du tror det bare vil fortsette? 

– Absolutt. Wrangler har fotfeste, og har vært såpass lenge. Vi er her for å bli. Retro-bølgen kommer ikke til å fortsette, men vi har så klart også andre aspekter og andre strenger å spille på.

Hva er så spesielt med nettopp Wrangler? 

– Det var jo ett av de aller første jeansmerkene, på mange måter blant entreprenørene til jeans. Også er jo Wrangler kjent for de ikoniske tingene som sju beltehemper, skinnpatchen, passformen og kvaliteten.

Og nå vil dere ta tilbake flare-jeansen? 

– Ja, den er blant nøkkelplaggene i kolleksjonen. Superfine 70-tallsjeans med den perfekte flare. Selve kolleksjonen er mørkere og mer grungy – kanskje litt mer på klubben enn på festival.