Det danske tilbehørsmerket Becksöndergaard er nemlig aller best kjent for sine skjerf med print. De siste sesongene har imidlertid ting tatt en ny vending med kolleksjoner som er mer on trend enn noensinne.

VIXEN tok en prat med Anna Søndergaard bak merket under Copenhagen Fashion Week tidligere i høst. 

Anna Søndergaard står bak det danske tilbehørsmerket Becksöndergaard. Foto: Privat.

I likhet med foregående sesonger skiller FW17-kolleksjonen seg ut som noe mer moderne og on trend. Er det bare oss eller har det skjedd noe hos dere de siste årene? 

– Jeg er så glad for at du sier det. Jeg føler det nemlig også sånn! De siste årene har brikkene virkelig falt på plass for oss. Vi har gått tilbake til utgangspunktet vårt som er at Becksöndergaard skal være gøy og lekent. Det som kjennetegner oss er først og fremst print og fargesammensetning. Kanskje ikke så skandinavisk, men nå begynner jo motebildet å bli litt mer vågalt.

Så du tror at trenden spiller en rolle her? 

– Absolutt. Se bare på Gucci, og trenden med blomster, farger, mønster og print. Det er ikke bare hos oss det gir effekt. Også hos andre motemerker som sverger til det fargerike universet skjer det noe, for eksempel Stine Goya og Baum und Pferdgarten. De får en oppblomstring nå fordi motebildet går i den retningen. Det er også en fordel for oss såklart, men samtidig bobler vi over med kreativitet og gode ideer.

Det skjer mye, med andre ord?

– Ja! Vi har blant annet åpnet butikk på Kastrup, Hamburg Airport, Lyngby og også en 12 måneders pop-up-butikk på Arlanda i Sverige. Det er jo gjerne sånn at når det først skjer en ting så baller det på seg. Så nå skal det bare lekes!

Fortell litt om FW17-kolleksjonen? 

– Inspirasjonen for kolleksjonen er både glam, glitter og party – rett og slett wonderland. I Becksöndergaard har vi alltid jobbet internt med wonderland-begrepet med utgangspunkt i våre skjerf med story prints. Det var også utgangspunktet for denne kolleksjonen, som også er et nikk til Alice i eventyrland. Stikkord er glitter, mørk velour, dype farger som lilla og navy, dyre- og naturprint med blomster, insekter og eksotisk dyr som slanger, leopard og panter. Kolleksjonen er en miks av mange referanser, og det er nettopp det som gjør den til den perfekte festkolleksjonen.

Hva er dine favoritter fra kolleksjonen?

– Nettet med leopardprint – det er bare så fint, men samtidig både enkelt og praktisk. Jeg liker at man kan ha en veske med så mye statement, men i en avslappet form. En annen favoritt er silketørklærne. De kan brukes på alle mulige måter enten det er knytt rundt håndleddet, i halsen, i håret, på vesken eller som en turban.

SS18 er heller ikke langt unna. Med den lanserer dere for første gang også undertøy?

– Ja, de siste årene har vi gått fra å være kjent for skjerfene til også å gjøre andre ting. Undertøy er det nyeste tilskuddet. Med SS18 er det altså første gang vi lanserer undertøy. Vi hadde riktignok swimwear for et par sesonger sider, og det ble en så stor suksess at det var naturlig å følge opp med undertøy som en forlengelse av universtet vi allerede hadde skapt. Tanker har vært at også undertøyet skal være en del av vårt printunivers. Det skal være for everyday wear, en form for basic, men likevel spennende og interessant og godt å ha på.