Hva skjer? er vår ukentlige spalte. Hver mandag vil vi oppdatere deg på hva som skjer i Oslo og omegn enten det er eventer, vareprøvesalg, lanseringer, konserter, butikkåpninger eller annet spennende innen mote, musikk og kultur. 

Nina Jarebrink pop-up shop og sample sale

Hva? Nina Jarebrink åpner pop-up shop i Norge for første gang, i samarbeid med The Thief. Her kan du oppleve designerens eksklusive univers med både klær, vesker, belter og smykker. Hotellets lobby smelter sammen med Jarebrinks AW17-kolleksjon Women, som hedrer kvinner i alle aldere, størrelser og former. I tillegg til pop-up shop blir det også sample sale, og du kan sikre deg vareprøver fra AW17-kolleksjonen, samt varer fra tidligere kolleksjoner. Les mer her.

Hvor? Pop-up shop: The Thief i Oslo. Sample sale: Nordahl Brunsgate 17, 0165 Oslo.

Når? Pop-up shop: 8. november til 20. november. Sample sale: fredag 17. november kl. 12-19, lørdag 18. november kl. 12-17 og søndag 19. november kl. 12-16.

Film fra Sør

Hva? Det er den 27. gangen Oslos filmperle Cinemateket arrangerer Film fra Sør. Som navnet tilsier får du muligheten til å se et stort utvalg filmer fra hele verden. Med filmhusets egne ord: “Fra kampen om hvordan det kan være å leve ut sin kjønnsidentitet i Chile, via feministisk revolusjon i India, til spektakulær hevn-action fra Sør-Korea.” Sjekk ut programmet her.

Hvor? Cinemateket, Dronningensgate 16, 0152 Oslo.

Når? Fredag 10. november til søndag 19. november.

Johnny Love sample sale

Hva? Norske Johnny Love inviterer til sample sale med mote til både ham og henne. Les mer her.

Hvor? Kongens gate 12, 3 etasje, 0153 Oslo.

Når? Mandag 13. november kl. 12-18, tirsdag 14. november kl. 12-20 og onsdag 15. november kl. 12-18.

Samsøe & Samsøe sample sale

Hva? Samsøe & Samsøe arrangerer sample sale, og det betyr en gyllen mulighet til å skaffe seg litt skandinavisk minimalisme til en rimelig pris. Det danske motemerket er dessuten hottere enn noensinne med kolleksjoner helt on trendLes mer her. 

Hvor? Kongens gate 12, 2. etasje, 0153 Oslo.

Når? Tirsdag 14. november kl. 12- 20, onsdag 15. november kl. 12-20 og 16. november kl. 12 til 18.

Riccovero sample sale

Hva? Merket inviterer til sample sale i sitt showroom og rydder unna klær og sko fra Riccovero Man og Riccovero Woman, i tillegg til kolleksjonsprøver fra AW17 og Christmas17 – alt til reduserte priser. Les mer her. 

Hvor? Arbins gate 13A, 0253 Oslo.

Når? Onsdag 15. november kl. 07-19 og torsdag 16. november kl. 07- 18.

Konsert med Astrid S

Hva? Astrid S skal ut på verdensturné og tar turen innom Sentrum Scene. Support er Hanne Mjøen. Les mer her.

Hvor? Sentrum Scene i Oslo.

Når? Onsdag 15. november kl. 19.

Gratis motefilmvisning

Hva? Melk og Honning viser dokumentaren Dries om den belgiske designeren Dries Van Noten i samarbeid med Høyer Eger. Van Noten regnes som en av “de seks store” fra motebyen Antwerpen, og nå får vi et sjeldent innblikk i livet hans på og utenfor catwalken. Les her for påmelding og mer info.

Hvor? Kunstnernes hus i Oslo.

Når? Onsdag 15. november kl. 19-22.

Moteforums vareprøvesalg

Hva? Sikre deg plagg til en god pris fra kjente merkevarer som Casall, Bertoni, Amuse, Ventus Fashion og flere. Les mer her. 

Hvor? Moteforum på Sjølyst plass 3, 0278 Oslo.

Når? Onsdag 15. november kl 13-19 og torsdag 16. november kl. 13-19.

Lee Icon vs. Guttestreker

Hva? Guttestreker er en kunstnerduo som består av Christoffer Kroge Christensen og Petter Malterud Grøndahl, som til vanlig lager illustrasjoner basert på vitenskap. Sammen har de nå tolket Lee Icons Scarlett og Rider Jacket med prints på et begrenset antall plagg. Det blir øl, musikk fra Joggebukse og Joakim Throndsen, og en heldig vinner får et plagg med print på. Les mer her.

Hvor? Lee Store i Torggata 21, 0183 Oslo.

Når? Torsdag 16. november kl. 20-22.

Åpning av Steen & Strøms julevinduer

Hva? Steen & Strøm Department Store skal ta julen tilbake, og inviterer til åpning av julegatene i Promenaden. I tillegg avdukes de nye julevinduene der en rekke norske designere i samarbeid med Disney har gjort sin vri på kjolene til noen av våre aller mest kjente og kjære Disney-prinsesser.

Hvor? Egertorget i Karl Johans gate, Oslo.

Når? Lørdag 18. november kl. 17.

Matfestival med pop-up restauranter

Hva? Restaurant Day er verdens største matfestival, og nå arrangeres det i Oslo. På denne dagen kan hvem som helst åpne en pop-up restaurant, hvor som helst. Flere tusen mennesker er sammen om å organisere denne dagen med pop-up steder verden over. Tanken er å dele nye matopplevelser og kose seg sammen. Les mer her. 

Hvor? Oslo.

Når? Lørdag 18. november kl. 9-20.

Hoetell med Silje & Christine

Hva? Blå feirer at N.E.R.D er tilbake med sitrontema. Dj´s er Hoetell som består av Christine Dancke og Silje Larsen Borgan. Les mer om kvelden her.

Hvor? BLÅ, Brenneriveien 9C, 0368 Oslo.

Når? Lørdag 18. november kl. 23-03.

Nils Bech på Den Norske Opera

Hva? Artist Nils Bech sang seg inn i mange norske hjerter med sin versjon av O Helga Natt i SKAM. Nå skal han fylle operaen med musikk. Les mer her. 

Hvor? Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Når? Søndag 19. november kl. 19-22.