Maya Vik er en av de aller kuleste damene vi vet om. Nå er hun hyperaktuell med både ny låt – på norsk, og som kampanjemodell for Lindex. 

LES OGSÅ: Priest: – Fuck det, jeg har på meg hva jeg vil

Ilden er første sololåta på norsk. Hvorfor norsk – og hvorfor nå? 

– Jeg har fått testet meg litt på norsk med andre artister tidligere og synes det var veldig gøy. Denne låten var opprinnelig skrevet på engelsk, men jeg følte at den manglet noe. Da vi testet den på norsk fikk den en mye nærere og annerledes sound som jeg likte veldig godt. Det var med andre ord ikke helt planlagt. Min neste låt blir på engelsk. Den hadde ikke funket like bra på norsk. Jeg ser det litt an fra låt til låt fremover. Ja takk, begge deler!

Hva har vært største forskjellen med å lage låt og ikke minst å synge på norsk enn på engelsk?

– Det føles mer ærlig på et vis på norsk. Når det er sagt er det jo ikke alltid ærlighet man er ute etter, men akkurat for denne låten funket det veldig bra og bedre enn på engelsk. Det er vel også blitt mer stuereint å synge kjærlighetslåter på norsk. For fem år siden hadde det nok vært kleint for mange. Vi har jo en slags distanse til setninger som “jeg elsker deg” – det kjennes ofte litt enklere på engelsk enn på norsk.

Og med sample fra Jahn Teigens hit Vakreste som fins. Hva betyr mannen, (myten) og musikken for deg?

– Den låten er jo noe av det vakreste Jahn har gitt ut, og en klassiker i norsk sammenheng. Vanvittig fin! Han er jo desidert Norges beste vokalist! Av en eller annen rar grunn så hørte jeg mye på prog-bandet hans fra 70-tallet, Popol Ace, da jeg var i midten av tenårene. Og selvfølgelig vokste jeg opp med han som fast innslag i Melodi Grand Prix, og var litt skuffa de årene han ikke var med.

Hva betyr stil for deg, privat og som artist? Og er det forskjell på de to?

– Det er nok litt mer komfort som privat, ellers er det ganske likt. Stil handler om å tørre å skille seg ut og å tørre å vise personlighet. Klær er tross alt et fint virkemiddel for å fortelle folk rundt deg hvem du er og noen ganger også hva man står for.

Hvordan vil du beskrive din egen stil? 

– Funky med en splash av 80-tallet.

Du er aktuell også som kampanjemodell for Lindex. Hvordan kom det til? 

– Ja, jeg var så heldig å bli kontaktet av Lindex, og jeg er så glad for at jeg fikk lov til å være med i en slik fin kampanje som det ble. Jeg elsker at de velger å satse på damer med spennende jobber, og faktisk fronter oss som de vi er istedetfor å bruke “vanlige” modeller.

Kampanjen handler jo om nettopp stil, og portretterer tre kvinner som hver har sin særegne stil som garantert inspirerer mange. Hvem er ditt stilikon? Og hvorfor? 

– Til det kjedsommelige – Prince. Se på han da!

Når vi er inne på det, Jahn Teigen hadde jo ganske kul stil? 

–Hell yeah – progressiv i alle ledd! Ikke fult så stilig som Prince, men han hadde sine moments.