Det ser ikke ut til at norsk motebransje blir lei samarbeidskolleksjoner. Den siste tiden har influencere og merker stadig gått sammen for å kombinere det beste fra hver sine verdener – og nestemann ut er byMAGMALOU og Sapatos. 

LES OGSÅ: Kamikaze åpner to nye luksusbutikker i Oslo

Etter at Marthe Kveli Valeberg åpnet konseptbutikken MagMaLou på beste Frogner i 2011, lot hun det ikke holde med bare det. Lenge satset hun på både kjente og kjære merker, vintage og egen stylingavdelingen. Før hun i 2014 dro konseptet enda lenger, og startet byMAGMALOU. Og med bloggen MagMaLouMarthe er det liten tvil om at hun har omgjort det som startet som en butikk, til big business. Etter Marthe teamet opp med designer Andrea Johannesen, har også de slengt seg på designsamarbeid-bølgen. Som for eksempel med Vanessa Rudjord, som fikk vise kolleksjonen under Oslo Runway i august.

bymagmalou x vanessa rudjord

NYTT SAMARBEID: Andrea (t.h) og Marthe (t.v) fra byMAGMALOU er aktuelle med enda et designsamarbeid. Her sammen med Vanessa Rudjord, som satte sitt preg på byMagMaLou tidligere i år: Foto: MagMaLou

Men denne gangen er merket klart for en helt ny type samarbeid – nemlig en kolleksjon med den norske skokjeden Sapatos.

– Det er det beste fra to verdener, vi har fått utvikle det designet vi ønsket, og de har lagt  til rette for at det skulle skje. Det har vært en veldig bra prosess, sier Marthe til VIXEN i forbindelse med lanseringen.

Tirsdag denne uken kunne de to norske merkene endelig avsløre hva samarbeidet har resultert i – fire skomodeller som skal egne seg både til julebordsesong og hverdags.

– Noe av utgangspunktet for kolleksjonen var jo nettopp at vi ville lansere den opp mot  julebordsesongen. Derfor ville vi at kolleksjonen skulle være lett å bruke til kjoler, men også til bukser og mer avslappede plagg. En “dress up, dress down”-filosofi som gjør at skoene gjør seg like godt nå i festsesongen som de gjør utover mot sommeren, sier Marthe.

– Dette er vår første skokolleksjonen, så det var kult at Sapatos ville gjøre den sammen med oss. De gjorde hele prosessen så mye enklere, med all kunnskapen de allerede har. Det har vært kjempegøy – og jeg gleder meg til veien videre. 

Se bildene fra lanseringseventet her: