Tidligere denne uken ble modell og it-girl Gigi Hadid spottet i New York i ESP av Elisabeth Stray Pedersen. Det er ikke første gang Gigi har frontet norsk og skandinavisk design med navn som Designers Remix, Holzweiler, Edda Gimnes og nå altså ESP.

Amerikanske Vogue hyller antrekket hennes, og omtaler det som fresh, not fussy. I tillegg til den hvite kåpen fra den norske designeren hadde Gigi valgt matchende kimono og bukse fra det tyrkiske merket Zeynep Arçay, oransje cateye-solbriller og egendesignede rustfargede mules fra Stuart Weitzman.

– Det første jeg tenkte var at det var veldig fin styling. I og med at vi hadde lånt ut kåpen, så var det jo en mulighet for at det kunne skje. Men man vet at det skal mye til for at en som er så ettertraktet og stor personlighet i moteverdenen som Gigi faktisk ender opp med å gå med det. Så det syntes jeg var skikkelig gøy, sier Elisabeth Stray Pedersen til VIXEN. 

Designer Elisabeth Stray Pedersen.

Det var Oslo Runway som først regrammet bildet av Gigi. Stray Pedersen roser initiativet og jobben de gjør for norske designere.

– De er gode til å invitere de riktige og relevante menneskene som man får koblet designerne opp mot. Jeg synes at Oslo Runway har gjort masse bra for norske designere. 

Det var nemlig Gigis stylist Mimi Cuttrell som lånte kåpen fra Albright Fashion Library i New York der blant annet Elisabeth Stray Pedersen, i tillegg til en håndfull andre norske designere, er tilstede med sitt design.

– En som jobber på Albright ble invitert til Oslo Runway og vårt show i vinter, hvor hun ble introdusert for vårt design. Hun har blant annet bidratt til at norske plagg har havnet på opptak for blant annet W Magazine og Vogue, så hun har stor innflytelse, forteller Stray Pedersen.

Gigi har tidligere valgt å gå med både Holzweiler og Edda Gimnes. Hva tenker du om at en så stor modell bruker norsk design?

– Jeg synes det er veldig bra. Begge designerne lager veldig fine ting, så jeg forstår godt at de er en del av det internasjonale motebildet. Vi har masse flinke designere i Norge nå, så det handler heller om å bli introdusert for hverandre, og at man kommer tettere på den internasjonale motebransjen.

Hvem andre skulle du likt å se designet ditt på?

– Jeg synes det er veldig fint at vi har en så variert kundegruppe – alt fra politikere til folk som har innflytelse når det kommer til både stil og musikk, eller som er i viktige posisjoner. Av folk jeg gjerne kunne se for meg med ESP-klær, tenker jeg på for eksempel Ulrikke Falch, Elise By Olsen, Sigrid, Kaya Wilkins, Tine Andrea, Darja Barannik eller Celine Aagaard, og selvfølgelig Åse Kleveland. Hun er det ultimate, tidløse stilikonet. Internasjonalt så er listen lang, men jeg synes Millie Bobby Brown er veldig cool om dagen, sikkert på grunn av Stranger Things.