Hva skjer? er vår ukentlige spalte. Hver mandag vil vi oppdatere deg på  hva som skjer i Oslo og omegn enten det er eventer, vareprøvesalg, lanseringer, konserter, butikkåpninger eller annet spennende innen mote, musikk og kultur.

Storheil Agency vareprøve- og lagersalg

Hva? Sikre deg sesongens vareprøver fra Second Female, Just Female og IBEN til bra priser. Les mer her.

Hvor? Storheil Agency, Maridalsveien 87B, 0461 Oslo.

Når? Mandag 20. november kl. 09-20, tirsdag 21. november kl. 09-20 og onsdag 22. november kl. 09-18.

Mord på Orientekspressen

Hva? Endelig er den nye filmtolkningen av Agatha Christies kjente krimhistorie om detektiv Poirot her. Rollelisten er tung og består av store navn som blant annet Judi Dench, Johnny Depp, Penélope Cruz og Michelle Pheiffer. Nå får du en gyllen anledning til å se filmen på 70mm, som gir mye bedre bilde og lyd- rett og slett en bedre filmopplevelse! Les mer her. 

Hvor? Cinemateket, Dronningens gate 16, 0152 Oslo.

Når? Mandag 20. november kl. 18, onsdag 22. november kl. 18 og torsdag 23. november kl. 18.30.

Konsert med Pete Doherty 

Hva? Pete Doherty kommer til Oslo for å spille britisk rock fra soloprosjektet sitt. Rockeren som tidligere var sammen med supermodell Kate Moss, regnes som et ikon i hjemlandet og har tidligere vært frontfigur i bandene The Libertines og Babyshamples. Les mer her. 

Hvor? Sentrum Scene i Oslo.

Når? Onsdag 22. november kl. 19-23.

Parfymelansering hos Frama Kollekted by

Hva? Bli med og feire nye lokaler og ny parfyme med butikkonseptet Kollekted by som selger nøye kuratert interiør. Møt grunnleggeren av Frama, Niels Strøyer Christophersen og hør historien bak parfymen 1917. Det blir førjulsdrinker og snacks. Les mer her.

Hvor? Kollected by, Schous Plass 7, 0552 Oslo.

Når? Onsdag 22. november kl. 17-20.

NRKs juleparty

Hva? Ikke gå glipp av en julekonsert utenom det vanlige, med Silya som syngende programleder og gjester som blant annet Maria Mena, Kurt Nilsen, Makeda og Kringkastingsorkesteret. Les her for påmelding og mer info.

Hvor? Folketeateret, Storgaten 21-23, 0184 Oslo.

Når? Onsdag 22. november kl. 18.10-20.30

Åpning av Nedre Foss Bryggeribar

Hva? Nedre Foss Gård står opp fra de døde og inviterer til åpning av Nedre Foss Bryggeribar, som kan by på 33 ulike øl på tapp i tillegg til et utvalg flaskeøl. Det er snart to år siden den nydelige restauranten brant ned til grunnen, men nå kan man altså få oppleve det ærverdige lokalet igjen- med likt interiør som før. Les mer her.

Hvor? Nedre Foss Gård Bryggeri, Nordre gate 2, 0551 Oslo.

Når? Torsdag 23. november kl. 16-0.30.

Utstillingsåpning Moments of Being av Jo Michael de Figueiredo

Hva? Det lille fotogalleriet Muun Gallery inviterer til utstillingsåpning for Moments of Being av Jo Michael de Figueiredo, som har vært en markant og nyskapende stemme i norsk fotografi i 30 år. Utstillingen tar for seg søken etter øyeblikk av væren, mellom det bevisste og det ubevisste. Les mer her.

Hvor? Muun Gallery, Ullevålsveien 79, 0454 Oslo.

Når? Torsdag 23. november kl. 18-20. Utstillingen står frem til 22. desember.

Kveldsåpen Artnight på Astrup Fearnleys

Hva? Se utstillingen Matias Faldbakken- Effects of Good Government in the Pit på kveldstid mens du prøver et glass fra Vingen Bars Faldbakken-inspirerte cocktailmeny. Det vanker gratis Art Bag til de 500 første som kommer. Den norske samtidskunstneren har fått stor oppmerksomhet og kritisk anerkjennelse på den internasjonale kunstscenen. Utstillingen tar for seg kunstnerens arbeider fra det siste tiåret. Les mer her.

Hvor? Astrup Fearnley Museet, Strandpromenaden 2, 0252 Oslo.

Når? Torsdag 23. november kl. 19-23.

Black Friday

Hva? Ivrig etter å få unna årets julegaveshopping? Da kan det være lurt å bli med på Black Friday og gjøre noen gode kupp.

Hvor? Over hele landet.

Når? Fredag 24. november.

The Fashion Archives & Friends vol. 31

Hva? Sikre deg fine kupp fra fashionistaer, bloggere, samlere og motemerker på det største markedet innendørs for secondhand, vintage og design. DJ, mat- og drikkebarer og ulike typer spill sørger for god stemning. Les mer her. 

Hvor? Kulturhuset, Youngsgate 6, 0181 Oslo.

Når? Lørdag 25. november kl. 12-17.

P3 Gull

Hva? I år feirer P3 Gull 5-årsjubileum og inviterer deg til en stor kveld sammen med noen av landets beste artister. Prisutdelingen skal hylle den beste norske musikken fra 2017, det blir delt ut pris for årets låt, nykommer, liveartist i tillegg til P3-prisen. Det hele sendes direkte på NRK1.  Les her for påmelding og mer info. 

Hvor? Skur 13 på Tjuvholmen, Filipstadkaia, 0252 Oslo.

Når? Lørdag 25. november kl. 20.55- 23.

Kulturhusets kunst- og designmarked

Hva? Hva er vel bedre enn å ta turen på marked en søndag i sent november? Her kan du finne malerier, illustrasjoner og mere til laget av dyktige etablerte og nyetablerte kunstnere. De hevder kakaoen de serverer er byens beste, i tillegg til brunsj, juleøl og gløgg. Ta turen og finn en julegave eller to! Les mer her.

Hvor? Kulturhuset, Youngsgate 6, 0181 Oslo.

Når? Søndag 26. november kl. 12-17.