Med rave-konserter og trofaste fans ble Sushi x Kobe nærmest et fenomen innen norsk rap. Nå fortsetter derimot Sushi-biten av rapgruppen på egenhånd – under artistnavnet EMIR. 

LES OGSÅ: Musikk & Mote: Emir: – Stil reflekterer hvem du er

Den bergenske rap-duoen Suhi x Kobe har holdt sammen i knappe fire år, men går allerede hvert til sitt. Nå kjører Emir Hvidsten Hindic sitt eget løp, og går solo under nettopp artistnavnet Emir. Med singelen Faller debuterer Emir som soloartist signert av musikkgiganten Sony.

Hvordan kommer musikken til å skille seg fra Sushi x Kobe? 

– Jeg er fremdeles Onge Suhimane, men jobber personlig.

Dere har hatt lojale fans og man kan si dere er blitt et lite fenomen innen norsk undergrunnsmusikk – er du redd for å miste noe av det når du går solo? 

– Nei, det er jeg dessverre ikke redd for, fans er fans. De holder meg/oss i live.

Du sier det er på tide å «bli voksen» – hva innebærer det? 

– På et tidspunkt i livet, må man nesten vokse opp, av og til følte jeg personlig at jeg vokste opp litt for tidlig som barn.

Emir

GÅR SOLO: Stil har alltid vært viktig for Emir, som nå går solo etter å ha vært en del av rap-duoen Sushi x Kobe. Foto: Akam1k3

Du signerer med et stort selskap, hva betyr det for deg som artist? 

– Det betyr vel alt – mer jobb, mindre fri.

Beskriv stilen din? Bryr du deg noe om det? 

– Stil har alltid vært viktig for meg, som ung har jeg jobbet i retail det er jo hemmeligheten! Kle deg som om du ikke bryr deg – det ville jeg kalt for stil.

Hvor viktig er en tydelig visuell profil nå som du går solo? 

– Absolutt veldig viktig, det er jo det visuelle man ser først! Så kan man tenke etterpå.

Hvor viktig er stil for deg som artist? 

– Tja, ganske.

Hvordan reflekterer stilen din musikken? 

– Hvordan man går kledd, det er viktig for de som kler seg selv. Hvis du har stylist er det ikke så viktig. Jeg mener at man kanskje heller burde brydd seg om de som lager klærne du går i.