Luksusbutikkene fortsetter å innta hovedstaden. Nå åpner Hermès sin nye butikk i Nedre Slottsgate.

Det franske luksusmotehuset åpnet en mindre butikk i Steen & Strøm allerede i 2008. Forrige uke åpnet dørene til den nye butikken i Nedre Slottsgate 15 etter en omfattende renoveringen av bygningen fra tidlig 1900-tallet tegnet av den norske arkitekten Ove Ekman.

– Det som er interessant med denne bygningen er at strukturen er ganske lik fransk arkitektur. Det ytre føles som en fusjon mellom art deco og art nouveau, sier Denis Montel, kreativ direktør for RDAI, det franske arkitektbyrået som designer Hermès-butikker over hele verden. 

Den nye butikken er på 190 kvadratmater der lys mosaikk og parkettgulv skal lede deg inn til fire rom som hver skal ha sin egen spesielle følelse og atmosfære. Det første rommet er dedikert til duft og silke med Hermès-logoen nedfelt i mosaikkgulvet og Grecques-lampene, opprinnelig laget for det franske luksusmotehuset i 1925, i taket. I det neste rommet står Hermès’ håndverk i fokus med skinnprodukter som vesker, belter og selvsagt rideutstyr, før porselen og interiør sammen med sko og ready-to-wear utgjør det tredje rommet. Det fjerde og siste rommet er dedikert til juveler og ur.

– Vi har valgt å dele butikkarelaet inn i separate landskap for at du skal få en opplevelse av å være i noens hjem, hvor du vandrer fra værelse til værelse. Følelsen skal være varm og innbyende, sier Montel.

Se bildene fra den nye butikken her:

Alle foto: Einar Aslaksen.