Det er ingen hemmelighet at samarbeid er i vinden. Nå teamer Gucci opp med den legendariske Harlem-designeren Dapper Dan for hans nye Harlem studio-atelier. 

LES OGSÅ: By Malene Birger lanserer samarbeid med Pernille Teisbæk 

25 år etter at Dapper Dan’s Boutique stengte dørene i 1992 åpner designeren i samarbeid med Gucci sitt nye studio-atelier i Harlem – ikke overraskende som en homage til den originale butikken. Her får du Dapper Dan of Harlem-plagg laget av selveste Dapper Dap Dan med Gucci-materialer, print, broderte patches og hardware. Butikken vil være åpen kun etter avtale fra januar 2018.

– Folket har talt og Gucci har lyttet. Ingenting har vært mer betydningsfullt for Harlems kulturscene enn at Gucci kommer til Harlem og teamer opp med Dapper Dan, sier Dapper Dan. 

Den nye butikken har fått adresse Lenox Avenue ikke langt fra den originale lokasjonen, og er på nærmere 4700 kvadratmeter. Første etasje er innredet med fløyelsskillevegger, kirsebærrøde veggpaneler og et hvitt tinntak, og via en egen inngang kommer du til et salongrom med europeiske vintagemøbler og persiske tepper. Arkivfoto fra Daps storhetstid henger selvsagt på veggene i butikken. Et nikk til både Guccis kreativ direktør Alessandro Micheles estetikk og Harlems sartoriale arv fra Daps originale butikk. 

Utgangspunktet for samarbeidet skal være en slags Made in Italy møter Made in Harlem og 1980 møter 2018. Dap, som er kjent for sine made-to-order-kreasjoner til både kjendiser, sportsutøvere og hip-hop-artister på 1980-tallet, er dessuten for tiden aktuell i en av motehusets pågående kampanjer. Den reflekterer Dapper Dans personlighet og hyller hans kulturelle arv i hans nabolag i Harlem. I tillegg til den nye butikken kommer også en Gucci x Dapper capsule-kolleksjon som en del av Guccis Fall18-kolleksjon.