Like sikkert som at jula kommer i år også er det at vi runder av året med designer-exits. For selv om 2016 må sies å være året der det kunne virke som om så godt som alle motehusene mistet sine sjefsdesignere og kreative ledere, er vi ikke forskånet for det i 2017 heller. 

LES OGSÅ: Nicola Formichetti om Diesel SS18-kolleksjonen

For sånn helt på tampen annonserer Nicola Formichetti at han går av som kreativ leder i Diesel. Det er etter fire år som kreativ leder og totalt fem år i det italienske motehuset. Grunnen skal være at han ønsker å satse videre på andre kreative prosjekter. Det var Formichetti som selv slapp nyheten på Instagram, der han også takker Diesel-grunnlegger Renzo Rosso for hans tillitt. 

– Det er ikke slutten med Diesel, men jeg har mitt eget merke Nicopanda. Det vil bli mer styling, mer i dybden med både musikere og skuespillere. Min drøm er å jobbe med en film, forteller Formichetti i et eksklusivt intervju til WWD. 

Hvem som skal fylle Formichettis sko er fortsatt ikke klart, men det virker som om exiten er helt udramatisk – i alle fall hvis vi skal tro Rosso, som forteller følgende til WWD:

– Kontrakten utløper i slutten av desember, og så mye mer enn det er det  ikke å si. Vi har hatt fem fantastiske år. Det har vært et fantastisk samarbeid. Jeg har virkelig elsket det som har blitt gjort, og vårt forhold er helt spesielt.