Sesongens fashion weeks er rett rundt hjørnet. Det er også Oslo Runway som går inn i sin sjette sesong – til tross for at fremtiden til den nye, norske moteuka lenge hang i en tynn tråd.

LES OGSÅ: Går sammen om showcase under Oslo Runway

Tidligere i vinter ble Oslo Runway-programmet klart. Nå offentliggjøres også lokasjonene for de ulike visningene.

Tidligere har Oslo Runway vært blant annet i Kulturkirken Jakob, på Operaen, Munch-museet og de siste sesongene med Sentralen som base. Nå skal hele Oslo tas i bruk, og alle de 12 visningene som vises on-schedule vil finne sted på ulike lokasjoner over hele byen.

Det skal være både for å vise presse og publikum mer av Oslo samt å skape nye konstellasjoner mellom mote, kunst og arkitektur.

– Vi har vært utrolig fornøyd med å være på Sentralen over flere sesonger, men for årets sesong ser vi frem til å ta i bruk hele Oslo. Jeg ser det også som en positiv utvikling at designerne ønsker og bruke en lokasjon som passer deres DNA, sier Ditte Kristensen, leder for OSLRW.

Cala Jade viser på Vigeland-museet denne sesongen. Her fra Villa Stenersen i fjor. Foto: Oslo Runway/Indigitalimages.

Vigeland-museet er en av lokasjonene, og det er Cala Jade som skal vise i Fontenesalen og Eventyrsalen.

Det er riktignok ikke første gangen museet åpner dørene for en motevisning. Blant annet har Mardou&Dean og James Lazaar Braathen hatt visninger her.

– For oss er det et mål å trekke stadig nye besøkende til museet, og det er derfor spennende for oss å være visningsarena under OSLRW. Gjennom samarbeidet med OSLRW håper vi at flere vil få øynene opp for Oslos vakreste museum, og at vi vil kunne vekke en interesse for Vigelands kunst blant en ny målgruppe, sier Guri Skuggen, konservator ved Vigeland-museet.

Andre lokasjoner denne sesongen er Kristian August gate 23 der Nasjonalmuseets administrasjon holder til. Her skal Veronica B Vallenes holde sin visning i åttende etasje i auditoriet med originaldekor fra 1950-tallet og utsikt over byen.

Elisabeth Stray Pedersen inviterer til visning i sin nyinnflyttende fabrikk i Kabelgaten på Økern der modellene vil bevege seg blant symaskiner og tøyruller, Tom Wood på DogA, Admir Batlak på Galleri Riis og Bik Bok Runway Award-vinner Michael Olestad  på Kunstnernes Hus i Vanessa Baird-utstillingen i et møte mellom mote og kunst. 

Bik Bok Runway Award-vinner Michael Olestad viser sin SS18-kolleksjon i Kunsternes Hus. Her fra BBRA-visningen i fjor. Foto: Oslo Runway/Indigitalimages.

Hovedbilde: Vigeland-museet/Ivar Kvaal.