Det er ingen tvil om at norsk mote er på vei opp og frem. Det skader nok heller ikke at internasjonale stjerner, som supermodell Gigi Hadid velger norsk design om og om igjen.

LES OGSÅ: Norsk designer hylles i britiske Vogue

Denne gangen er Hadid spottet i Clean by Christina Ledang, nærmere bestemt en tyggegummirosa boblejakke fra designerens Pre-Spring18-kolleksjon og en cropped ribbestrikket genser i samme farge fra AW18.

Hadid la selv ut bilde av antrekket på sin Instagram som på tre knappe timer har fått over en halv million likes. Det er kjendisstylist Mimi Cuttrell som står bak stylingen.

plotting 🛍 @mimicuttrell

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Også Christina Ledang postet bilde av supermodell i sin design. Hun forteller følgende til VIXEN:

– Det betyr utrolig mye at Gigi Hadid bruker min design. Hun kan velge og vrake i designplagg, men det at hun og stylisten hennes velger noen så små som meg er så gøy! Det viser at de setter pris på design og ikke bare betydningen av et brand. Jeg har ikke budsjetter til store promoteringer og annonsering så det er kult at jeg kan få støtte ved at en av verdens mest profilerte personer kler seg i mine plagg. Det setter meg på kartet, forhåpentligvis også internasjonalt.

– Mimi (Cuttrell, red.anm.) tok kontakt med meg via Insta i sommer. Hun sendte meg noen bilder av plagg fra min egen side som hun bad om å få tilsendt. Når kolleksjonen kom sendte jeg henne en melding og en pakke med klær, forteller Ledang.

Det skal være den amerikanske innkjøperen Yael Quint og Cuttrell som er linken inn via Oslo Runway. 

– De har vært invitert til Norge av OSLRW, og har for alvor lagt sin elsk på en rekke norske designere noe som er helt fantastisk. OSLRW jobber hardt for å sette norsk mote på kartet, sier Ditte Kristensen, leder for OSLRW til VIXEN.

Det er knappe to måneder siden Hadid sist valgte norsk design – da ESP av Elisabeth Stray Pedersen – et antrekk som ble hyllet av amerikanske Vogue.

– Det første jeg tenkte var at det var veldig fin styling. I og med at vi hadde lånt ut kåpen, så var det jo en mulighet for at det kunne skje. Men man vet at det skal mye til for at en som er så ettertraktet og stor personlighet i moteverdenen som Gigi faktisk ender opp med å gå med det. Så det syntes jeg var skikkelig gøy, sa Stray Pedersen til VIXEN.

Hadid har ved flere anledninger brukt både norsk og skandinavisk design, og har blitt spottet i merker som Designers Remix, Holzweiler og Edda Gimnes.

Hva betyr det at en så profilert stjerne som Gigi Hadid bruker norsk design – er det med på å sette Norge på motekartet? 

– Definitivt! Jeg tror det viser en tendens til at både stylister og folk generelt, både i Norge og internasjonalt, leter etter mindre brands og ønsker å støtte opp om de. Norge er jo fortsatt ganske så uoppdaget motemessig når man ser på det store bildet, sier Ledang.

LES OGSÅ: Gigi Hadid velger dansk designfavoritt

Hovedbilde: @gigihadid via Instagram og Alberto Palladino.