Designersamarbeidene fortsetter. Denne gangen er det Gosha Rubchinskiy som annonserer sitt andre samarbeid med Burberry.

LES OGSÅ: Åpner Gucci Garden i Firenze

Det var som en del av den russiske designerens AW18-visning som ble holdt på Jeltsin-museet i Jekaterinburg, Russland søndag at den nye samarbeidskollesjonen ble kjent.

Det er den andre samarbeidskolleksjonen i rekken mellom Rubchinskiy og Burberry, og består av 13 plagg og tilbehør som en hyllest til det erkebritiske motehusets ikoniske yttertøy og ruter. Et av plaggene i kolleksjonen er den rekonstruerte bomullstrenchen, i tillegg til blant annet oversized duffle-jakker, oversized sjakkrutete flanellskjorter og bøttehatter.

– Å fortsette samarbeidet med Gosha for hans siste show var ikke engang et spørsmål for noen av oss – vi har satt så stor pris på å jobbe sammen det siste året at vi begge følte det var så mye mer vi kunne gjøre sammen, sier Christopher Bailey, sjef og kreativ leder ved Burberry om samarbeidet i en pressemelding.

– Gosha er ikke bare en utrolig talentfull designer, han har også en unik forståelse av og tilnærming til nået, noe han fanger perfekt i alt han gjør fra hans kolleksjoner og fotografier til castingen av og stylingen i showene. Det er vært en fullkommen glede og et privilegium å jobbe så tett med ham, og vi er alle så utrolig spente på å se vårt nyeste samarbeid få liv både på catwalken og utenfor. 

Burberrys første samarbeidskolleksjon med den russiske designeren ble vist første gang under Rubchinskiys SS18-visning i St Petersburg i juni i fjor. Mens kolleksjonen ble lansert online og i utvalget butikker over hele verden forrige uke, kommer denne andre samarbeidskolleksjonen først i juli. I september i fjor som en del av Burberrys Here We Are-utstilling på Old Sessions House i London tok Rubchinskiy portrettbilder av unge londonere i klær fra ulike Burberry-kolleksjoner og showcaset aldri tidligere viste verker inkludert fotoprint, projeksjoner og innstallasjoner – også som en del av den samme utstillingen i Hong Kong i november og den kommende utstillingen i Paris som står fra 26 januar til 4 februar i år.

– Christopher og jeg forstår hverandres arbeider. Etter et vellykket SS18-samarbeid og min deltakelse i Burberrys september-show som en del av Here We Are-zine og -utstilling ville vi ta samarbeidet et steg videre. Det var viktig at Burberry var en del av min nyeste kolleksjon ettersom det var det første ikoniske vestlige motemerket som nådde Russland etter Sovjet-kollapsen. Det var veldig populært her på 90-tallet, så populært at Boris Jeltsin med jevne mellomrom fortsatt blir sett med Burberry-skjerf på bilder fra museet der vi holdt visningen,sier Rubchinskiy.