Sesongens Oslo Runway er over etter nesten tre fulle dager med visninger både on og off schedule. Lørdag viste Veronica B. Vallenes sin AW18-kolleksjon. Vi tok en prat med designeren.

LES OGSÅ: Se backstage-bildene fra Tom Wood

Gratulerer med vel overstått visning. Fortell litt om kolleksjonen?

– Denne gang har jeg hentet inspirasjon fra 70- og 80-tallet, mikset det med mitt uttrykk og gjort det mer moderne. Jeg har jobbet mye med detaljene i kolleksjonen. Blant annet de lange, spisse kragene på noen av skjortene og kjolene som enten kan henge løst eller knytes for to forskjellige uttrykk. Jeg har brukt skjulte glidelåser i flere av plaggene så man ved å enten lukke eller åpne dem også her kan få flere ulike uttrykk med samme plagg. Cape-effekt på skjortene og kjolene er også noe jeg har videreutviklet, og her har jeg hentet inspirasjon fra 80-tallets dresser og oversized blazere.

– I denne kolleksjonen har vi, med hjelp fra Italia, dessuten utviklet en teknikk som gjør at jeg har kunnet laget blazere og ullkåper med samme varmeeffekt som en dunjakke, nemlig med dun som er komprimert sammen til et tynt lag gjemt inne i jakken. Det passer helt perfekt til skandinaviske vintre. Nå kan du se chic ut – uten å fryse!

Denne gangen tar Oslo Runway i bruk hele Oslo som location. Du viser på Nasjonalmuseet – hva er grunnen til det?

– Vi falt helt for lokalene på Nasjonalmuseet, og synes både arkitekturen og fargene passet perfekt til kolleksjonen. I tillegg er det jo fantastisk at man kan binde samme kunst og design, og vi er virkelig takknemlige for at vi fikk lov til å holde visning på et så annerkjent sted som Nasjonalmuseet.

Du droppet det tradisjonelle visningsformatet til fordel for en presentasjon?

– Ja, vi hadde lyst til å utfordre oss selv ved å ikke holde en tradisjonell visning denne gang, og valgte derfor heller en presentasjonsform i samarbeid med koreograf Marianne Haugli.

Og du samarbeider med det norske smykkemerket Hasla for første gang. Hva er det som gjør at dere er en god match?

– Da vi fikk se den nydelige kolleksjonen til Hasla følte vi rett og slett at både formene og uttrykkene i smykkene passet utrolig fint til kolleksjonen.

Alle foto: Indigitalimages/Oslo Runway.