Årets VIXEN Influencer Awards 2017 gikk av stabelen søndag kveld på Grand Hotel i Oslo. Forfatter og tv- personlighet Mona B. Riise var vertinne for kvelden, hvor finalistene kunne ta med seg priser hjem innen kategorier som blant annet mote, livsstil, interiør, mat, årets gullpenn og årets stjerneskudd. Totalt ble det delt ut 14 priser i løpet av kvelden.

Blogging har gått fra å være hobby til å bli big business. Nytt av året er at vi byttet navn fra VIXEN Blog Awards til VIXEN Influencer Awards. I år som i fjor kunne alle som influerer via sosiale medier og andre kanaler nomineres. Derfor ble også YouTube-kanaler og Instagram-kontoer nominert i VIXEN Influencer Awards 2017, i tillegg til podkast.

Nærmere én million stemmer har kommet inn, og basert blant annet på dette har juryen kommet frem til årets vinnere. Hvem som sitter i juryen og hvordan de har valgt vinnerne kan du lese om her. Folkets favoritt ble imidlertid stemt frem av publikum alene, helt uavhengig av juryen.

Vinnerne i Vixen Influencer Awards 2017:

Årets influencer: mote

Celine Aagaard

Årets influencer: beauty

Her deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske.

Årets influencer: livsstil

Kristin Gjelsvik (Styleconnection)

Årets influencer: interiør

Franciska Munck-Johansen (Franciskas vakre verden)

Årets influencer: mat

Ida Gran Jansen

Årets influencer: trening og helse

Camilla Aastorp Andersen (Treningsfrue)

Årets gullpenn

 Sigrid Bonde Tusvik & Lisa Tønne (Tusvik & Tønne)

Årets stjerneskudd

Synnøve Skarbø & Vanessa Rudjord (Synnøve & Vanessa)

Årets sterke mening

Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista)

Årets business

Trine Sandberg (Trines matblogg)

Folkets favoritt

Marna Haugen Burøe (Komikerfrue)

Årets influencer

Her deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske

Årets forbilde (i samarbeid med Specsavers)

Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista)

Juryprisen

Pappahjerte