Marna Haugen Burøe, også kjent som Komikerfrue, vant prisen for Folkets favoritt for tredje gang, andre året på rad. Vi tok en prat med henne etter VIXEN Influencer Award 2017. 

Gratulerer med prisen – hva betyr det for deg?

– Dette forteller meg at det jeg sier er viktigere enn det jeg selv tror. Jeg har hele tiden blogget som om jeg har én leser i tankene. Min måte å blogge på er som om jeg ringer en venninne og forteller henne noe. Det viser seg at dette tydeligvis betyr noe for ganske mange, så tusen hjertelig takk til alle leserne mine!

Har du noen tips til unge bloggspirer som drømmer om å bli en del av influencerverdenen? 

– Først og fremst så er det helt feil å begynne og blogge for å bli en influencer. Du er nødt til å starte med dette fordi du har lyst til å formidle noe. Jeg er veldig opptatt av selve skrivingen og språket, og liker at alt det rare som befinner seg i hodet mitt kan komme ned på arket og snike seg inn i hodet ditt. Forelskelsen i formidlingen av tekst er første prioritet for meg. I tillegg har jeg vært ganske uredd rundt det å være meg selv, og livet har bare blitt til på veien uten at jeg har planlagt hvordan ting skal bli. Hvis jeg hadde prøvd å påvirke dette, hadde aldri bloggen blitt som den er i dag. Derfor er det kjempeviktig å være tro mot seg selv og følge hjertet og magefølelsen sin, og ikke minst gjøre det man vil. Ikke for å få lesere eller seere, men fordi du mener at det du skriver er riktig.

Du er jo helt klart en rollemodell for mange. Har du noen selv? 

– Jeg har mange rollemodeller, og ikke bare sunne forbilder. Jeg synes for eksempel det er kjempekjekt å se på Kardashians av og til, men man må ta det for den underholdningen det er.

Hva tenker du om det å være en rollemodell?

– Jeg er en voksen dame med et yngre publikum som jeg er nødt til å ta hensyn til. Da er det viktig med balanse mellom informasjonen man har lyst å formidle og til hvem man formidler det. Det er mange ting jeg skulle ønske jeg kunne skrive om, men som passer bedre til voksne damer. Jeg kan ikke skrive til en fjortenåring om mine ekteskapsdetaljer, selv om det hadde vært mer rett for meg. Jeg har uansett ikke så god tid til å skrive om alt jeg vil skrive om, så tidsklemma er mitt filter.

Hvor ser du deg selv om fem år? 

– Jeg ser for meg at jeg fremdeles har bloggen, men jeg er uten tvil en gründer som brenner for å skape arbeidsplasser også. I dag driver jeg en nettbutikk som heter Makeupyourmind, så jeg ser for meg at jeg skal doble den hvert år. Ikke omsetningen, men antall ansatte. Det er en kvinnebedrift hvor jeg henter inn jenter utifra det potensialet de har, og ikke nødvendigvis utdannelse.