Med slagordet “wasting food is wasting life” slår Grundig et slag for miljø og bærekraftighet. Produsenten av blant annet hvitevarer, TV, elektronikk til hjemmet og produkter til personlig pleie synes at man bør nyte god mat, og ikke minst respektere den. Så hvordan kan vi som forbrukere bidra til dette? Ikke bare investere i fersk mat, men også å kaste mindre av den.

Er du usikker på hvordan forskjellige typer mat skal oppbevares? På nettsiden til Grundig kan du lære masse om hvordan unngå å kaste mat. Her tipses det om alt fra hvordan man skal oppbevare myke oster, fisk og åpnet hermetikk, til hva som er forskjellen på best før-datoer. Grundig har en Respect Food-filosofi hvor målet er man skal sørge for lengre holdbarhet på mat, som dermed gir mindre forbruk. De ønsker å inspirere folk til å kutte ned på matsvinnet, som er et stort problem i dag. Dette gjør Grundig gjennom innovative funksjoner og løsninger i produktene sine.

Visste du at det finnes kjøleskap som kombinert med noe av det fremste på teknologifronten gjør at maten din holder seg fersk lengre? Dette gjør naturligvis at du kaster mindre mat som har blitt dårlig.

Full Fresh+ regulerer temperaturen i kjøleskapet konstant og sørger også for et høyt fuktighetsnivå i ferskvareskuffen. På denne måten holder frukt og grønnsaker seg ferskt mye lenger uten å tørke ut og bli gammelt. SuperFresh 0–3 °C Zone er et kjølekammer i kjøleskapet som sørger for at kjøtt, fisk og meieriprodukter holder på alle smakene sine, utseendet og næringsverdien over lengre tid. Vitamin Care® Zone har en blå lyskilde i kjøleskapet ved skuffen hvor du har ferskvarene dine. Den trigger fotosynteseprosessen i kjøleskapet slik at frukt og grønt holder seg ferskere.

Grundig har altså en rekke apparater som bidrar til et grønnere hjem. Ved hjelp av smart teknologi sørger blant annet ovner, frysere og vaskemaskiner for høy energieffektivitet, slik at man sparer både energi og miljøet. Bli med og #RespectFood du også!