Våren er rett rundt hjørnet, selv om man kanskje ikke skulle tro det. Vi tar tempen på vårmoten hos både kjedebutikkene og high street, og først ut er Lindex der stikkord er fransk, farger og femininitet. 

SS18-kolleksjonen fra den svenske motegiganten er nemlig bygget rundt moteklassikere i en moderne miks av materialer, teksturer og farger.

– Stil før trend blir viktigere. Denne sesongen handler om å være feminin slik du selv ønsker, uttrykke din egen stil i tidløse plagg som vil vare over tid, sier Pia Ekholm, Design & Buying Manager for Women’s wear på Lindex.

– En feminin og fin kolleksjon med en moderne vri på klassiske plagg og med detaljer som knytinger og rysjer, forteller Fashion Advisor Katrine Sørland til VIXEN. 

– Fargene går i marineblått, kremhvitt og beige med innslag av rødt, gult og grønt for en vårlig friskhet. Det gjør meg så glad!

Feminine silhuetter med midjefokus og off-shoulder-detaljer står sentralt i kolleksjonen med nøkkelplagg som klassiske skjorter, topper med striper, jeans og dresser, men med oppdaterte detaljer.

– Den røde trenchcoaten er nok min favoritt. Sammen med statement-t-skjorten og skjørtene med rysjer, forteller Sørland.

Dette er en kolleksjon for absolutt alle, forteller hun.

– Den gir uttallige kombinasjonsmuligheter. Disse baseplaggene kan kombineres med så og si alt. En bred kolleksjon som gir mangfold.

Og nettopp det går igjen også hos andre kjedebutikker, high-street og også på runwayen denne sesongen.

– Det er gøy å se hva andre gjør. Man trenger jo ikke å finne opp kruttet på nytt hver gang. Det bruker man kanskje for mye tid på av og til. Denne kolleksjonen handler om stil fremfor trend, og om klassiske garderobefavoritter som alltid overlever. Så kan man heller kombinere de med trendelementer og tenke litt utenfor boksen.

Hva er ditt forhold til garderobefavoritter?

– Det er noe som aldri går av moten. Som trenchcoaten, for eksempel. Det er en klassiker man ser igjen og igjen. Og det er jo en grunn til det! Det bør man ha i bakhodet når man shopper. Også hva man kler. Det er litt det vi spiller på i denne kolleksjonen; folks valgfrihet og kreativiteten – ingenting er feil. 

Hvordan vil du selv beskrive kolleksjonen?

– Klassisk, elegant og litt nytt – a winner.

Og hva tror du blir must haves fra kolleksjonen? 

– De klassiske skjortenen, drakten – en evig klassiker og en favoritt, statement-t-skjortene kombinert med for eksempel et skjørt, trenchcoaten – gjerne i rødt, blusen og dressjakken eller blazeren. For ikke å nevne blomsterprintet – det holder seg fortsatt i motebildet; både på kjoler og sett. Jeg har alltid tenkt at det kan bli litt mye med blomsterprint fra topp til tå, men så ser jeg andre med det og synes det er kult. Kanskje er det litt sånn at man må se det på andre først for å våge.

– Ellers holder jeg en knapp på fargene i kolleksjonen. Rødt og rosa sammen. Og grønn! Det er en farge som mange kanskje synes er litt skummel, men som passer de aller fleste! 

Hva med tilbehøret?

– Statement-ørepynt – gjerne sammen med en enkel skjorte og denim, undertøy som en del av antrekket for eksempel under en bluse eller en blazer, handlenett i en moderne utgave, kryss-over-vesker i sterke farger, sokker i skoene – og pumpsene – og hatt – jeg elsker den franske viben.