Når stedet for nesten alle av Chanels motevisninger trenger å renoveres, står motehuset klar med lommeboken. 

LES OGSÅ: Se bildene fra den spektakulære visningen i Paris

Når det kommer til sjefsdesigner Karl Lagerfeld er det kun fantasien som setter grenser for hva som er mulig for Chanel. Siden 2005 har det legendariske franske motehuset vist sine ready-to-wear- og haute couture- kolleksjoner i ærverdige Grand Palais i hjertet av Paris.

Bygningen har rommet alt fra et ekte fossefall inspirert av en dal i sør-Frankrike og et fransk brasserie, til et Chanel-supermarked, en enorm flyplass, et kasino og selveste Eiffeltårnet. Og hvem kan vel glemme da landemerket ble forvandlet til et klassisk gresk amfiteater, eller avfyringsplass for en rakett som var klar for take-off til verdensrommet?

Hver sesong skapes et Chanel-univers rundt kolleksjonen som skal vises frem. Alt sprunget ut fra monsieur Lagerfelds kreative ideer, og satt ut til livet under det ruvende glasstaket til Grand Palais. Modellene spaserer rundt omkring kulissene som skuespillere på et teater, med hele motebransjen og verdens største kjendiser som sitt publikum.

Grand Palais sto ferdig til Verdensutstillingen i 1900, og sees på som et viktig monument og symbol på innovasjon i kjærlighetens by. Nå skal det restaureres, og hvem er vel en bedre sponsor til renovasjonsarbeidet enn selveste Chanel? Motehuset blar nemlig opp svimlende 25 millioner euro for restaureringen. Dette er ikke første gangen motemerket støtter opp om kulturbygg i Paris. I fjor kom nyheten om at Chanel støtter opp om byens første permanente motemusem. Arbeidet med Grand Palais begynner i desember 2020 og skal være ferdig i 2024. I mellomtiden ser vi frem til flere uforglemmelige motevisninger før den tid kommer.

Nysgjerrig på hvordan Grand Palais kan se ut etter Karl Lagerfeld har fått frie tøyler med fantasien?

Trykk her for å se motehusets kortfilm med tilbakeblikk på visningene.

Foto: Med tillatelse fra Chanel.