Er det noe vi aldri blir lei av, så er det motefilmer. I små drypp kommer det ut filmer som enten gjenspeiler motebransjen, eller som har så fantastiske kostymer og rekvisitter at de blir som visuelle lykkepiller. Dessverre går det ofte lang tid mellom hver filmperle, og noen sklir nok ofte over i glemmeboken også. Vi har samlet noen av våre favoritter.

Hovedbilde: Paramount Pictures, fra “Breakfast at Tiffany´s”. 

LES OGSÅ: Hyller Margiela og Hèrmes med ny utstilling

Coco Chanel & Igor Stravinsky

Foto: ORO Film

Denne filmen har stått i skyggen av en annen og mer kjent Coco Chanel-film altfor lenge. Anna Mouglalis gjør en nydelig tolkning av en suksessfull Coco Chanel som innleder en hemmelig affære med en svært kjent komponist. Den tar også for seg historien bak hennes ikoniske duft – Chanel No.5. Teamet bak filmen har virkelig gjort seg flid med å få detaljene riktige, og det faktum at mademoiselle Chanel faktisk snakker fransk, og danske Mads Mikkelsen prater både russisk og fransk med russisk aksent er pluss i boken for oss. I tillegg til den magiske residensen til Chanel som vi får se mye til. Oh la la, c´est magnifique!

A Single Man

Foto: SF Norge AS

Når en motedesigner som Tom Ford bestemmer seg for å lage en spillefilm, er det bare nødt til å bli bra. Lagt til 1960-tallet er filmen godteri for øynene med sin vakre estetikk, dystre rollefigurer og elegante antrekk. Colin Firth spiller en svært trist mann i solfylte LA, mens Julianne Moore spiller en svært trist venninne, håpløst forelsket. Filmen er basert på en roman ved samme navn, og etter vår mening er alle karakterene som tatt ut fra en av Fords motevisninger. Her ser vi både kopier av ikoniske James Dean og Brigitte Bardot.

Breakfast at Tiffany´s

Foto: Paramount Pictures

“En jente kan ikke lese sånne nyheter uten leppestiften sin”, er og blir et av filmhistoriens tidløse sitater. Audrey Hepburn ble legendarisk for rollen som Holly Golightly, en partygirl på Manhattan som har inspirert og fascinert helt siden filmen kom ut. Selv om den er over 55 år gammel, er moten fremdeles relevant i dag, med både den lille sorte, trenchcoaten og lave kittenheels.

Yves Saint Laurent

Foto: SF Norge AS

Å se en film hvor kostymene er originale kreasjoner fra Yves Saint Laurent er ikke hverdagskost. Filmen tar oss gjennom et stykke viktig motehistorie, når 21 år gamle Yves Saint Laurent tar over som kreativ leder i motehuset til Christian Dior. Skuespiller Pierre Niney er skremmende lik originalen. Elsker du vakre filmscener og er opptatt av estetikk, faller denne perlen av en motefilm helt sikkert i smak. Samtidig gir den oss et innblikk i Yves Saint Laurent noe turbulente privatliv.

Phantom Thread

Foto: Universal Pictures

Oscar-nominerte Phantom Thread kommer på norske filmlerreter 13. april, og vi gleder oss allerede! Historien er satt til 1950-tallets London, og når moteskaper Reynolds Woodcock får øynene opp for servitrisen Alma, innledes et sterkt designer-muse/elskere-forhold. Daniel Day-Lewis spiller sin antakeligvis siste filmrolle som designeren, som vi mistenker har hentet inspirasjon til sin karakter fra blant annet Balenciaga, Dior og Balmain. Kostymene er skapt av kostymedesigner Mark Bridges, som blant annet har lagd kostymene til Fifty Shades of Grey- ikke at dette kan sammenlignes.