Milano Fashion Week er over- her er våre favoritter fra den italienske moteuken. 

Hovedbilde: Dolce & Gabbana AW18, fra Vogue Italias Instagram.

LES OGSÅ: Norsk merke med kolleksjon inspirert av eks-kjærester

Et hundeliv hos Tod´s

“Jeg vil ha en liten hund, voff voff?” Tod´s ekspertise ligger i tilbehør, og for høsten 2018 synes merket at det hotteste tilbehøret du kan ha er en liten hundevalp under armen, som sett på blant annet supermodell Gigi Hadid.

Gucci tar den enda lenger

Guccimania fortsetter, og sjefsdesigner Alessandro Michele har i samarbeid med spesialeffekt-firmaet Makinarium laget drager, kameleoner og løse hoder som modellene skulle bære på catwalken. Italienske Giorgio Armani som er en av bransjens tungvektere, mente luksusmerket som er et av verdens hotteste for øyeblikket, hadde tatt det hele litt for langt. Han har ifølge magasinet WWD uttalt at han ikke ønsker å lure forbrukerne sine, og at det ikke kan være meningen med mote å kun få oppmerksomhet fra media.

Back to the 60´s

USAs førstedame på 1960-tallet, Jackie O, fikk stå opp fra de døde i form av Kaia Gerber med en snerten drakt og pillebokshatt. Motehuset hadde ikke bare latt seg inspirere av tiåret, men nærmest kopiert det til hver minste detalj, det hele mikset med en dæsj alien-vibber.

Norsk modell for Dolce & Gabbana

Norske Marie Hallén er et navn verdt å merke seg. Hun har tidligere gått visning for merkets haute couture-kolleksjon. Denne gangen så hun ut som en italiensk principessa på catwalken. Vi gleder oss til å se mer til henne!

Tommy X Gigi tar farvel

Siste runde med samarbeid mellom designer Tommy Hilfiger og Gigi Hadid er over, og deres SS18-kolleksjon smelter sammen athleisure-wear med motorsport i de erkeamerikanske fargene rødt, hvitt og blått. Visningen avslutter dermed et kreativt samarbeid som startet i 2016.

Versace, Versace, Versace

Hvordan overgå forrige sesongs kolleksjon som lot 90-tallets største supermodeller (les: Naomi Campbell, Cindy Crawford og Helena Christensen og flere) gjøre comeback? Denne gangen hadde det italienske motehuset sett til rock ´n´roll, punk og fotball for sin høst/vinter-kolleksjon, som handlet om at alle kan være en Versace-kvinne. Royale Versace-mynter med sjefsdesigner Donatella Versaces ansikt på prydet tilbehøret.

Prada slår et slag for mangfold

Modell Anok Yai fikk åpne visningen til Prada og takket blant annet motehuset for muligheten. Hun ble nemlig oppdaget i fjor av en fotograf, som første til signeringen av det internasjonale modellbyrået Next Model Agency. Hun er den første fargede kvinnen siden Naomi Campbell til å åpne luksusmerkets visning.