I vår nye spalte Favoritten ser vi nærmere på noen av våre beauty-favoritter akkurat nå. Første favoritt ut som står i fokus er unisex-duft.

LES OGSÅ: Fokus: Layering er den nye dufttrenden

Det er nemlig ikke bare i moteverdenen at unisex er et trend-ord. Også når det kommer til beauty står unisex sterkt, kanskje spesielt når det kommer til duft. For det dukker stadig opp flere som har oppdaget at det å lage en universell parfyme som passer til både henne og ham slettes ikke er en dårlig idé. Her er våre favoritter blant unisex-duft.

Sprekenhus Courage

Alexander Sprekenhus ble etablert i Oslo i 2010. I dag tilbyr merket både hud-, hår- og kroppsprodukter med arganolje i fokus. Nå satser merket også på duft.

– Courage er Sprekenhus’ første parfyme. Inspirert av mot og standhaftighet, derav navnet, er duften en intens blanding av aromatiske ekstrakter og ingredienser som sammen skal danne en essens av nysgjerrighet, energi og fullkommenhet, heter det i en pressemelding.

Duftnoter: kryddernellik, sandeltre og kardemomme.

Escentric Molecules 01

Escentric Molecules 01 er den første duften i serien som består av seks ulike dufter som aldri har blitt lagd tidligere. Dette er nemlig ikke en parfyme, men heller en duft-aura. Den inneholder kun ett eneste duftstoff, Iso E Super, som i kontakt med varm hud utvikler seg og gir en særegen lukt. Skal vi forsøke å beskrive den, har den fløyelsmyke trenoter og reagerer forskjellig fra menneske til menneske. Det er rett og slett din egen duft på huden som blir forsterket, og den passer derfor perfekt til sarte sjeler som ikke tåler mye parfyme.

Aesop Hwyl Eau de Parfum

Det kommer alltid noe godt fra Aesop, og denne tredje duften fra det australske kultmerket er intet unntak. For selv om vi ikke vet hvordan vi uttaler navnet, er Hwyl en av våre favoritter blant unisex-dufter akkurat nå.

Dette er en duft som skal fremkalle det grønne og stillheten i en eldgammel japansk skog, inspirert av landets hibatrær og grønne mosehager. Det kommer dermed ikke som noen stor overraskelse at notene er røykfylte med duftaromaer som tre, mose og krydder.

Duften er laget i samarbeid med den franske parfymemakeren Barnabé Fillion, som også bidro til Marrakech Intense.

– Min inspirasjon til Hwyl Eau de Parfum ble ansporet av å gå mellom de bemerkelsesverdige 300 år gamle hibatrærne i en gammel japansk skog og oppleve landets frodige mosehager, forteller Fillion om duften som åpner med aromatiske krydder og frisk timianekstrakt og fortsetter med sypress, vetiverekstrakt, virak og mose. Hwyyl gjenskaper følelsen av ensomhet og tilflukt i naturen, og stimulerer luktesansen med en ekletisk samling av potente botaniske ekstrakter.

Duften kommer i 50ml ravfarget glassflaske i eske med illustrasjoner av den australske kunstneren Jonathan McCabe.

Le Labo Santal 33

– Husker du de gamle Marlboro-reklamene? En mann med sin hest foran et bål under en stor og nattblå himmel, som et definerende bilde på den amerikanske vestens ånd, med alt den antyder om maskulintet og personlig frihet. Fra dette minnet fødes SANTAL 33 med ambisjonen om å skape en duft inspirert av den store amerikanske myten som fremdeles er en kilde for fantasien til resten av verden. En duft som rører ved den sensuelle universaliteten av dette ikonet, og som beruser menn like mye som kvinner, sier merket om duften på sin nettside.

Vi elsker den for den varme treaktige og krydrete duften som sitter lenge på huden.

Duftnoter av blant annet sandeltre, kardemomme, iris og papyrus.

Diptyque Oud Palao

Historien bak Diptyque er kanskje ukjent for de fleste. Merket ble startet av tre venner i Paris tidlig på 60-tallet. De hadde erfaring fra interiørdesign, malerverdenen og teater. I 1968 skapte de sin første eau de toilette, og siden har merket tilbudt herlige dufter som kan brukes av både kvinner og menn.

Agarwood, også kalt Oud, er kjent som flytende gull. Denne unisex-duften kombinerer og forener signaturduftene fra Østen og Vesten. Den er orientalsk og treaktig- rett og slett som flytende gull på huden!

Duftnoter av blant annet rose, cypriol, sandeltre, vanilje og patchouli.

Tom Ford Santal Blush

Vi har mange favoritter blant Tom Fords dufter, og Santal Blush passer faktisk like bra på menn som på kvinner. Ikke la deg lure av navnet Blush- duften er søt, men også skarp med kremet sandeltre, floralsk preg og krydder. En unisex-favoritt!

Duftnoter av blant annet sandeltre, kanel og indisk krydder.