Hun har spilt fiolin for Kong Harald, skaper billedkunst, er en eminent låtskriver med en magisk sangstemme- og er kun 19 år gammel. Nå spiller hun for første gang på by:Larm i Oslo. VIXEN tok en prat med Lil Halima om musikk, mote og det å følge drømmen. 

Alle foto: Ida Bjørvik.

LES OGSÅ: Disse artistene må du få med deg på by:Larm

Hun ble oppdaget i vinter av plateselskapet Universal Music etter å ha lagt ut sangsnutter av seg selv med egenskrevne låter og covere på Instagram. For ett år siden sa hun til familie og venner at hun hadde bestemt seg for å spille under musikkfestivalen by:Larm. Nå går drømmen endelig i oppfyllelse.

Hvordan vil du beskrive musikkstilen din?

– Den er edgy og passer også veldig inn i tiden og i den musikken mange på min alder hører på. Jeg har ikke tenkt noe på sjanger enda, så når folk spør meg hvilken sjanger jeg passer innunder eller blir inspirert av, blir jeg litt satt ut fordi jeg hører på en helt syk wide range av sjangre, og jeg vet ikke hvor min musikk er. Mennesker har nok bokser de prøver å sette ting inn i.

Og hva med klesstilen din? 

– Den er urban, chill og komfortabel. Om du liker høye heler og trange jeans er det cool- jeg er bare en plattfot og lowkey chubby jente som ikke gidder å anstrenge meg nok for det. Samtidig så er det veldig kult nå at urban streetwear er en stor greie. Jeg synes det å kle seg effortless er kult, og ikke minst ekte. Men hoops er viktig! Om du har på deg en sliten joggedress og tar på deg hoops  og noen nice sneakers går du fra 0-100!

Hvilken påvirkning har musikken din på stilen?

– Fargene. Jeg har alltid sett musikk som farger, og når jeg våkner og føler meg gul, så kler jeg på meg gult, hører på gul musikk og lager gule sanger.

Hvem ser du til når det kommer til både musikk og mote?

– Jeg hører på så mye forskjellig! Jeg trekker ikke inn spesielle artister som man kan høre jeg er inspirert av i musikken min, men jeg blir jo inspirert av alt jeg hører på som en helhet. Når det kommer til klær så synes jeg Billie Eilish er kul! Jeg liker også Luka Sabbat og Jay Versace. Jeg synes det er heftig å gi litt deng i kjønn når det kommer til klær- jeg synes gutter i crop tops er digg.

For ett år siden fortalte du venner og familie at du hadde bestemt deg for å spille på by:Larm. Hvordan føles det å faktisk spille på arrangementet? 

– Det blir kult! Jeg gleder meg til å dele musikken min og å være i øyeblikket. Det som er mest magisk med å spille live er at det er et øyeblikk man har der og da med de som er der, og man kan fylle et rom og så mange fremmede mennesker med følelser. Som jeg nevnte tidligere så ser jeg musikk som farger, og det å kunne fargelegge et rom er så utrolig vakkert. Jeg elsker det!

Du har tidligere beskrevet deg selv som “litt extra”. Hva legger du egentlig i dette?

– Jeg er veldig følsom og følelsene mine er som en rollercoaster. Noen dager vil jeg hjem og gjemme meg i Bardu og synge til hunden min i huset jeg vokste opp i. Andre dager vil jeg kle på meg et helgult outfit og skrike “Se på meg!” på trikken. Mamma fortalte meg en gang at første dag i ny barnehage nektet jeg først å dra, men rundt lunsjtider samme dag sto jeg på bordet og sang “Forelska i lærern”.

Så mye har skjedd for deg allerede. Hvor ser du deg selv om fem år?

– Wow. Jeg tror veldig på law of attraction. Hovedmålet mitt i livet generelt er å hjelpe mennesker. Når jeg sier det lurer mange på hvorfor jeg ikke ble sykepleier heller. Men vet man hvor mange solcellepaneler som Akon har satt i afrikanske land, hvor mange flere som hører på hva Rihanna har å si om en politisk sak enn de fleste politikere, eller hvor mange donasjoner musikere har gitt i forhold til politikere? Om fem år vil jeg ha mer, så jeg kan gi mer.