VIXEN fortsetter å ta tempen på SS18-kolleksjonene. Nå lanserer Never Denim en ny jeans-kolleksjon.

LES OGSÅ: Se Second Female sin sommer-lookbook

Med sin SS18-kolleksjon lanserer Never Denim nå fire nye jeansmodeller. Noen uten stretch, og noen med lite stretch. Blant jeansene finner man blant annet en feminin og vintage passform med høyt liv og rette ben, en med vide og utsvingte ben, og både mørke, svarte og hvite denimnyanser.

VIXEN tok en prat om kolleksjonen med Jonas Rådberg, produktansvarlig i Never Denim. 

Hvilke elementer fra 90-tallet finner vi i kolleksjonen? 

– 90-tallet var ganske rent med steinvask og mørk og lys denim. De uttrykkene som kom med jeansene lagde man selv, enten man klipte eller rev i dem, og dette har vi lekt litt med. Fremfor alt handler det om materialvalg, så alt vi jobber med er 100% bomull. Også silhuetten på jeansen er fra 90-tallet. Vi har ikke tatt dette tiåret ut av et magasin og kopiert rett av, men heller valgt det vi synes er relevant for oss, det som vi synes er fint og det som passer oss. Vi har jobbet med et 100% bomulls-uttrykk, men satt det i en moderne sammenheng. Så vi leker veldig mye med både silhuetter, passformer og materialer.

Hvorfor valgte dere akkurat dette tiåret som inspirasjon?

– I motebransjen generelt så har mye av jeansmoten vært preget av 90-tallet. Ta varemerker som Vetements som slo ned som en bombe for et par år siden som et eksempel. Også med tanke på second hand med 50- 60- og 70-talls jeansmodeller- nå er det plutselig 90-tallet som er den nye vintagen.

Hvilke av jeansmodellene til Never Denim er dine favoritter? 

– Vi har en passform med stretch som heter HIGHER som jeg synes er fantastisk. Den passer til alt, og er cool og demokratisk samtidig. Av de nye modellene liker jeg WIDE som er videre i passformen og som er veldig tidstypisk 90-tallet. Så har vi PIPER som er et sted midt imellom 501-jeansen og en med en skinny passform.

Nå snuser dere på den mer tradisjonelle denimen med mindre stretch. Dere har også stretchjeans som ser ut som den opprinnelige denimen uten stretch. Vil dere fortsette med dette fremover?

– Absolutt! Jeg tror at 90-tallsmoten- og inspirasjonen generelt kan åpne øynene for en dame i dag hva en jeans faktisk kan være. Den behøver ikke være skinny eller super skinny stretch. Den kan også være noe som er en halv størrelse for stor og i bomull. Det jeg liker med 100% bomull er at den sitter som den sitter, og det er her attituden ligger. Den er ikke alltid perfekt. Jeg tror dette kommer til å åpne øynene til mange på hva jeans faktisk kan være.