Bik Bok har sett til de skandinaviske byene for inspirasjon til sin kolleksjon for våren/sommeren 2018.  

LES OGSÅ: Never Denim SS18: 90-tallsjeansen er tilbake

Skandinavisk og ikke minst norsk mote har skutt i været de siste årene, så det kom ikke som en stor overraskelse da det ble klart at Bik Bok har laget en kolleksjon inspirert av nettopp den skandinaviske stilen. Merket har kombinert feminin streetstyle med sporty detaljer og mønstermiks.

VIXEN tok en liten prat med Kirsten Andersen, Head of Design i Bik Bok. 

Fortell om inspirasjonen bak kolleksjonen?

– Inspirasjonen til kolleksjonen har vært de skandinaviske byene og deres aktive, sunne og effortless lifestyle.

Hva slags materialer finner vi?

– Denim står i sentrum i alle slags toner- både blå, sort, grå og hvit denim. På skjorter og bluser ser vi krispig bomull, sateng og chiffon. Ellers finner vi mye bomullstvill, blonder, broderi anglais (mønster med hull, journ.anm) og shiny jersey i kolleksjonen.

Nøkkelplaggene er romantiske skjørt, vintage t-skjorter, hettegensere, strikk og skjorter. Hvordan skal disse styles?

– Tanken er å skape en day to night-styling der samme outfit kan brukes både dag og kveld. Dress up and dress down! Alle plagg skal kunne styles med denim som får et stort fokus denne sesongen.

Hvem er Bik Bok-jenta denne våren og sommeren?

– Bik Bok- jenta er trendbevisst, leken og opptatt av å ha en personlig stil. Hun har en girly coolness over seg og elsker denim. Hun har et øye rettet mot den internasjonale motescenen, og det andre mot skandinavisk streetstyle.

Camilla Skarven er creative director i Bik Bok. Hun forteller at Bik Bok som et norsk varemerke verdsetter det eksotiske som Norge og Skandinavia har å by på, med røff natur, fjord, fjell, skog, stillhet og by.

– Dette ligger vårt hjerte nær og er en del av vårt DNA, noe som vi ønsker å dyrke i uttrykket vårt. For våren 2018 falt valget på Oslo hvor byutviklingen de seneste årene har vært enorm. Vi ønsket å vise et mangfold av hva Oslo er og kan tilby. Resultatet ble en tredagers shoot med Renate Torseth som fotograf. Vi startet på fergene i Oslofjorden, etterfulgt av kaféliv, Bislett Stadion og Bislett Bad.