Siste runde av moteukene er over for denne gang, og vi har funnet frem til våre favoritt-øyeblikk fra Paris Fashion Week.

Hovedbilde: Fra Vogues Instagram

LES OGSÅ: 7 høydepunkter fra Milano Fashion Week

Dior med luksus-feminisme

Med mottoet “Don´t be sorry for moving ahead” viste det franske motehuset en politisk kolleksjon. Sjefsdesigner Maria Grazia Chiuri har nevnt mai 1968, lønnsforskjeller og Vietnam som inspirasjon. Til lyden av marsj-toner mikset med kvinnelige vokalister, gikk modellene ned catwalken med attitude-makeup malt på øyelokkene. 

Yves Saint Laurent + Eiffeltårnet = c´est magnifique!

YSL valgte å ha visning foran selve symbolet på Paris, la Tour Eiffel. Kolleksjonen var ganske helsort i ulike materialer som lakk, transparente stoffer og glitrende sølv til både dame og herre. Finalen viste fargerike, glitrende minikjoler med 80-tallsreferanser. Kim Kardashian var skeptisk og postet to innlegg på Instagram med teksten “Cute, Saint Laurent”. Det ene viste lysinstallasjonen fra visningen, det andre viste lysinstallasjonen til et av ektemann Kanye West sine show. Nok om den saken.

Back to the 80´s

Det franske motehuset Sonia Rykiel feiret sitt 50- årsjubileum med brask og bram. Den britiske 80-tallstrioen Bananarama holdt nemlig konsert under visningen mens modellene gikk ned catwalken med stort, fluffy hår i ekte Sonia Rykiel-ånd. Både de franske stripene som merket er kjent for, ruter og alpeluer var med.

Metallisk 80-talls

Også Givenchys kolleksjon for høst/vinter 2018 var inspirert av 80-tallet med mye attitude. Vi elsker de metalliske plissékjolene! Den britiske designeren Clare Waight Keller skiftet beite fra Chloé til Givenchy i fjor, og sjefsdesigneren viste nå sin andre Ready-to-wear-kolleksjon for luksusmerket.

Chanel på skogstur

Denne gangen var ærverdige Grand Palais i Paris forvandlet til en magisk skog, hvor modellene spaserte blant gigantiske trær med mose og høstløv som sin catwalk. Kolleksjonen var som alltid full av tweed, elegante kjoler og lange, glamorøse hansker- perfekt til gåturen i høstmørket?

Norsk modell avsluttet moteuken

Det går strålende om dagen for norske Signe Veiteberg. Hun fikk nemlig æren av å avslutte visningen for Louis Vuitton. Selve kolleksjonen viste elementer av blant annet high-tech mikset med western gjennom lisseslips og mønstrede krager.