Lindex har slått seg sammen med åtte unge kunstnere som har laget hvert sitt kunstverk basert på temaet rundt hyllest til kvinner.

LES OGSÅ: Visste du dette om Hermès-tørkleet?

Kleskjedens designteam har latt seg inspirere av kunstverkene og laget tolv plagg med et unikt design. Kolleksjonen har fått navnet Arts meets fashion, og er laget av kvinner, for kvinner og alle som hyller kvinner. Den består av både klær, badetøy og tilbehør, og blant nøkkelplaggene finner man blant annet en denimjakke, en silkekimono, retroinspirert badetøy og sesongens it-tilbehør, nemlig statement-ørepynt.

– Det du har på deg er en stor del av hvem du er og hvordan du ønsker å uttrykke deg selv. Mote kan gi deg både glede og selvtillit. Det er viktig for Lindex å bidra til det og skape både anvendelig og uttrykksfull mote for kundene våre. Med inspirasjon fra kunstverkene har denne kolleksjonen noe virkelig spesielt ved seg, sier Pia Ekholm, Design & Buying Manager for kvinneklær hos Lindex.

Kunsten som Lindex har kjøpt, har blitt solgt til en eksklusiv vernissasje. Pengene blir donert til organisasjonen HERproject, som er et initiativ som jobber for å styrke kvinner med lav inntekt som jobber i globale forsyningskjeder.

Kolleksjonen er allerede tilgjengelig i nettbutikk.