Hva har du på nattbordet? er vår nye spalte hvor vi tar for oss hva ulike folk i motebransjen leser av bøker og magasiner. Førstemann ut er journalist Katarina Petrovic.

LES OGSÅ: Visste du dette om Hermès-tørkleet?

Katarina Petrovic er dama som står bak nettstedet A Style Journey som har som mål å inspirere kvinner til å reise med stil. Hun blir ofte spottet på moteukene, og street style-fotografene ser ut til å elske henne.

Men Katarina, hva har du på nattbordet ditt?

Ildvitnet av Lars Kepler.

– Jeg elsker å lese bøker og gjør det så fort tiden strekker til- som dessverre har blitt for sjeldent i det siste. Men når den gjør det, går det som oftest i god krim, og min siste obsession er Kepler-bøkene. Letteleste, men utrolig godt skrevet og uten tvil avhengighetsskapende. De er så gode og “pirrende” at jeg nesten ønsker å hoppe over til neste side før jeg har lest ferdig siden jeg er på. Lesehastigheten min klarer ikke måle seg med spenningshastigheten. Tips! Ikke les denne (eller generelt bøkene til Kepler) dersom du ønsker å være sosial. Du taper kampen.

Being Mortal av Atul Gawande.

– For de som ikke kjenner meg så godt er jeg “en tenker” på både godt og vondt. Og står ikke krim på menyen, elsker (og hater) jeg bøker som setter i gang nye tanker og diskusjoner, og som rett og slett nesten setter meg litt ut av spill. Det gjør uten tvil Being Mortal av kirurgen Atul Gawande, som tar opp mange viktige, og ikke minst interessante temaer og teorier knyttet til sykdom, medisin, helsetjenesten, døden og hva som virkelig betyr noe i livet når alt kommer til alt. Han lykkes til og med med å få meg til å tenke litt mindre sort på sykdommer og døden et lite øyeblikk- temaer som generelt alltid får meg på gråten etter de til tider følelsesladde, innvendige diskusjonene jeg har med meg selv. Uansett, boken setter ord og perspektiv på spørsmål vi ofte unngår å snakke høyt om, men som de fleste av oss ofte stiller oss selv eller kommer til å stille oss flere ganger i løpet av livet.

Svenske Styleby.

– Når jeg ikke leker detektiv eller er langt inne i mine egne tanker, elsker jeg å grave meg dypt inn i moteverdenen. Dessverre er det få magasiner jeg fremdeles liker og syns er gode nok, sett fra et moteperspektiv, men noen finnes fremdeles, og favoritten er uten tvil svenske Styleby. De har klart å bevare tyngden, og har en fin kombinasjon av godt lesestoff, inspirasjon, trender og shopping. For ikke å glemme at de er dyktige på å balansere high-end med high-street på en delikat og minimalistisk måte.

Alle bilder: fra Instagram, med tillatelse fra Katarina Petrovic.