Møt EHI- Norges nye RnB-stjerneskudd! 

LES OGSÅ: Musiker Beth Ditto om mote, stil og kjærlighet til egen kropp

Alle foto: Mathias Normann.

Han er ekte Grorud-gutt født og oppvokst på Stovner, jobber med barn og unge, ble tatt inn i varmen av hiphop-kollektivet Forente Minoriteter da han var 15 år- og har dermed fått jobbe med etablerte navn som Tommy Tee og Nasty Kutt, og er over gjennomsnittet opptatt av stil og mote. I dag slipper Stian Ehiabhi Omole Jensen aka. EHI sin første låt.

Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Jeg burde vært skikkelig artsy nå og sagt “Jeg vil ikke puttes i en bås…”, men jeg vil si at musikken min er RnB med en stor dose hiphop, pop, afrobeat og en haug med andre sjangre som er afrobaserte i tillegg.

Og hva med klesstilen?

– Jeg føler den er ganske lik musikken min egentlig. Litt street og litt high end liksom! Og mye vintage. Jeg elsker å blande uttrykk og stiler, og fucker heavily med 90-tallet. Jeg veit, ganske standard “hipster”, men kordfløyel og denim er brødrene mine!

Hvordan påvirker musikken din stilen? 

– Jeg føler at de sjangrene jeg har hørt på opp gjennom årene har påvirka stilen min. Jeg er oppvokst på Stovner og hørte masse på rap da jeg var yngre. Det gjorde at jeg hadde ganske gangsterstil en periode. Det var en gang Flava Jeans var yndlingsbutikken min. Stilen har jo forandra seg ganske mye siden den gang, men den har alltid gått litt hånd i hånd med det jeg hører på.

Hvem ser du til når det kommer til musikk og mote?

– I det siste har jeg hørt mye på Cherrie. Da jeg bestemte meg for å synge på norsk for noen år siden, mangla jeg inspirasjon. Jeg syns liksom ikke noe av det jeg skreiv låt noe kult. Men da jeg oppdaga henne, oppdaga jeg også en ny måte å synge på et skandinavisk språk på, som jeg ikke visste var mulig engang! Andre jeg hører på om dagen er Mabel, Unge Ferrari, Hkeem, Icekiid, Linda Pira, Maleek Berry, Krept & Konan, Tiwa Savage og Leslie Tay. Det har blitt mye av nordisk, nigeriansk og litt britisk for tiden. Jeg synes amerikanske artister i sjangeren ikke kommer med så mye nytt lenger.

– Når det kommer til mote, så elsker, elsker, elsker jeg Saint Laurent! Jeg følger også med på en del kule instagrammere som Noble Igwe og Darius Scott, og jeg digger Highsnobiety. Og Afronorsk, min ynglings-Instaprofil, gir meg så mye liv ass!

I dag kommer din første singel ut- hvordan startet egentlig det hele?

– Jeg har egentlig vært artist og drevet med musikk siden jeg var 15 år, så min origin story går way back! Siden den gang har jeg gjort mange forskjellige prosjekter, alt fra back up-singer til featurings. Men akkurat dette prosjektet med meg som soloartist, startet for circa seks, syv måneder siden da jeg måtte min partner in crime Kim- han er den artigste og mest hardtarbeidende trønderen der ute. Vi fant tonen med én gang! Vi begynte kjapt å jobbe med Universal og de likt det vi drev med. Så er resten historie. 

EHI jobber som barne- og ungdomsarbeider på Tøyen Skole, trener et stikkballag i Tøyen Sportsklubb og er med i den frivillige organisasjonen “Foreninga!” som jobber med arrangementer på Tøyen.

Hvordan bruker du musikk i ditt arbeid med barn og unge?

– Barna er vel på en måte et slags ufrivillig publikum. De kaller meg ofte for radio. Klasse 1C godkjenner alle de nye låtene mine før de kommer noe videre, så shout out til 1C! Jeg har også gjort en del musikkprosjekter for og med barn, litt skrivekurs og lagd sanger og sånt. På den forrige skolen jeg jobbet lagde vi hitten “Fiesta”. 

Hvor ser du for deg selv om fem år?

– Vanskelig spørsmål! Men jeg håper jo at folk digger musikken min, og jeg får masse gigs, og tar over verden, neida- joda! Håper jeg kan kombinere musikk og litt fashion-greier (vink-vink til alle som kan gjøre min egen fashion line-drøm til virkelighet- jeg er klar når som helst!), men jeg håper Norge er klar for litt RnB rett og slett. Og klar for meg da.

Hør låten “Tanker”  HER.