Bærekraft har i løpet av de siste årene gått fra trendy til absolutt nødvendig. Med sin SS18-kolleksjon forsøker Monki å gå bærekraftig all in. 

LES OGSÅ: Bik Bok SS18: Scandi-cool

Den svenske kleskjeden har nemlig som mål å bruke 100% bærekraftig bomull i sine kolleksjoner innen 2020. Dette inkluderer både økologisk og resirkulert bomull og Better Cotton Initiative. Innen 2030 ønsker de å kun bruke resirkulerte og andre bærekraftige materialer.

– Vi har høye ambisjoner når det kommer til både mote og materialer. Vi har brukt 100% økologisk bomull i denimen vår siden 2016, og i denne SS18-kolleksjonen bruker vi også resirkulert polyester, polyamid og plastikk. Stil møter bærekraft i en kolleksjon som vi er veldig stolte av, sier Caroline Carlryd, Head of Design i Monki i en pressemelding.

Oversized er stikkordet denne sesongen. Kolleksjonen for våren/sommeren 2018 består av løse silhuetter og blant nøkkelplaggene finner vi blant annet kjoler, skjørt og jakker i denim, en klassisk trenchcoat og en nålstripet dress. Monki serverer oss en leken kolleksjon med striper og glade sommerfarger som sjokkrosa og sukkerspinnblått, og gøyale detaljer som rysjer, vaffelsøm og sløyfer.

Alle foto: Andreas Öhlund & Maria Therese.