Hun er dama bak det norske merket ESP og daglig leder og eier av det norske ullmerket Lillunn, som er kjent for sine ullkåper- og pledd. Både it-jenter og supermodell Gigi Hadid har blitt spottet i designet hennes, og for kort tid siden brukte Sigrid designet hennes i britiske Vogue. Bærekraftighet står sterkt i DNAet hennes, og det er ingen tvil om at hun har mange baller i luften. Blir det noe tid til litteratur og annet lesestoff?

LES OGSÅ: Hva har du på nattbordet, Katarina Petrovic? 

Foto: Simon Skreddernes

Hva har du på nattbordet, Elisabeth? 

DANSK Magasin- Revisiting the sublime.

– DANSK er et superfint magasin med nydelige serier og relativt interessante tekster hvis man faktisk leser de- ettersom dette magasinet kanskje er mest vanlig som en tablebook. Magasinet nevner flere ganger “hvis du faktisk leser denne teksten” og lignende. Men først og fremst leser jeg DANSK for visuell inspirajon. Det er ikke hver dag jeg ser så høy kvalitet på et skandinavisk magasin som hos dette.

How things dont work av Victor Papanek og James Hennessey.

– Denne boken handler om en analyse av hvordan ting ikke fungerer. Det er egentlig en vittig kommentar på forbrukersamfunnet, men den er skrevet på 70-tallet, så det blir et interessant historisk perspektiv i forhold til hvordan ting har forbedret seg eller ikke. Den tar tak i design man tok for gitt i hverdagen på 70-tallet, og som kunne vært bedre. Det hjelper å tenke kritisk på det vi omgir oss med, og den oppfordrer til å designe nye systemer. Boken tilhørte i sin tid Knut Yran som er en kjent norsk illustratør. Han var faren til tidligere eier av Lillunn, som jeg arvet litt bøker av.

Farvel, ting av Fumio Sasaki.

– Dette er en ryddebok som handler om å leve minimalistisk og kun ha de tingene du trenger. Denne er veldig interessant fordi den sier at ting tar tid og plass fra deg. Ved å ha færre og bedre ting, så øker man også livskvaliteten. Dette konseptet har vært en snakkis de siste årene, og jeg kjente allerede til Marie Kondo sin bok om opprydding via venner. Jeg kom over denne boken som var litt annerledes på bokhandelen- det var tittelen som fanget oppmerksomheten min.