Martin Danielle, CLMD-Martin, Martin Bjercke- kjært barn har mange navn. Han er artist, DJ med enmannsprosjektet CLMD, musikkprodusent og låtskriver med glimt i øyet, og mange har sett han på tv-skjermen som dommer i The Voice. Etter en lang pause fra konserter i Tigerstaden, er han nå klar for et aldri så lite Oslo-comeback. VIXEN tok en prat med han om musikk og stil. 

LES OGSÅ: – Jeg håper Norge er klar for litt RnB, sier nytt stjerneskudd

Hvordan vil du beskrive musikkstilen din?

– Jeg føler egentlig at jeg har en ganske bred musikkstil. Jeg jobber jo mest med elektronisk musikk, og vil si jeg lager popinspirert housemusikk. Noen vil kanskje si det ligner litt på EDM. Men personlig hører jeg på veldig mye forskjellig, og det er gøy å la seg inspirere av alt det fine og rare der ute.

Hva med klesstilen?

– Det er vanskelig å definere syns jeg, men jeg vil nok si at det er en form for street style. Jeg er veldig glad i å ha mye edge, men samtidig holde det sofistikert. Helst holder jeg meg til monokrone farger, og heller glimter til med noe mer skrikete av og til. Også har jeg med årene blitt mer og mer glad i accessories.

På hvilken måte påvirker musikken du lager stilen din?

– Jeg tror både musikken og klærne mine påvirker hverandre. Ettersom jeg er så opptatt av mote, lar jeg meg ofte inspirere av mote når jeg skal lage musikk. Akkurat som at du vil føle deg kul og fin når du har på deg et plagg, så skal du føle deg litt ekstra av å høre musikken min. Det var en som sa til meg en gang at musikken min høres ut som en kul skreddersydd dress man kan danse i. Jeg tror det han mente var at selv om det er party, så er det allikevel sofistikert også. Jeg føler vel egentlig at det stemmer med det jeg ønsker å oppnå med musikken.

Den 6.april holder du din første konsert på en god stund. Hva gleder du deg mest til? 

– Det er faktisk min første konsert i Oslo på tre år! Jeg gleder meg til å endelig få spille det nye albumet mitt- og mer, for hjemme-publikummet. Sist jeg gjorde konsert i Oslo var på Sentrum Scene, og det var en magisk opplevelse. Så jeg må jo bare toppe det i år på Rockefeller!

Hva skjer fremover på musikkfronten?

– Nå er det først og fremst mye konserter gjennom våren og sommeren, samtidig som at jeg holder på med nye låter. Jeg vil bare få ut mest mulig kreativitet, fortest mulig. I tillegg kommer det en ny kolleksjon fra CLMD X MAMB-samarbeidet veldig snart. Det er kult å få lov til å gjøre enda en kolleksjon med MAMB. Som forrige kolleksjon er også denne inspirert av turnélivet. Jeg har ønsket å utvikle avslappede klær, men som man allikevel føler seg fin i. Du skal kunne reise komfortabelt og samtidig føle deg kul. Så jeg gleder meg veldig til å dele dette også!