Mote- og skjønnhetsfotograf Baard Lunde lever og jobber i Paris. Han har skutt bilder for motemagasiner som Vogue, Harper´s Bazaar, Glamour og Marie Claire, i tillegg til kampanjer for blant annet Bik Bok og David Andersen. 

LES OGSÅ: Hva har du på nattbordet, Christina Ledang?

Mobilen har han alltid på nattbordet, men den står i “ikke forstyrr”-modus. Lunde synes samfunnet generelt har blitt for opptatt av tilgjengelighet, og selv sitter han ofte på metroen i Paris og tenker over hvor synd det er at det sosiale her og nå taper framfor sosiale medier. Han skulle gjerne slått av en prat med sidemannen i stedet.

Alle foto: med tillatelse fra Baard Lunde. 

Hva har du ellers på nattbordet, Baard? 

Ideat

– Dette er et blad skrevet på fransk som handler om temaer som jeg er engasjert i, slik som interiør og arkitekturtrender. Hvert nummer har gjerne et tema, som for eksempel kjøkken, arkitektur eller lys. Jeg er ekstra opptatt av lysinstallasjoner og arkitektur, og jeg kjøper som oftest hvert eneste nummer. Spesielt nå som jeg har fått ny leilighet har jeg tatt med meg mye inspirasjon fra de siste tre årene som fast leser. Jeg tror at som fotograf så har du sans for det visuelle, enten om det er et fint naturlandskap eller et pent tegnet bygg. Jeg finner masse inspirasjon til jobb i kunst og kultur. Jeg føler meg heldig som har tilgang til så mye spennende i Paris.

Forsvinningen av Frode Granhus

– Jeg har fulgt med kriminaletterforskeren fra Lofoten fra første bok av i serien. Det er nok en fascinasjon for landsdelen, kanskje fordi jeg er fra Tromsø og kona fra Lofoten? Forfatteren skriver godt og jeg elsker å dykke ned i en god krimbok. Det er en fin kontrast til mitt ellers “glamorøse” liv i Paris omgitt av vakre mennesker og dyre klær på jobb.