Mote er gøy på catwalken, på film og ikke minst i bøker. Her er et knippe motebøker som er både inspirerende, lærerike og ganske så morsomme å lese. 

LES OGSÅ: Denne motedokumentaren vil du ikke gå glipp av

Vogue: The Editors Eye

Dette er litt av en coffee table-bok, men det ville vært en skam å ikke faktisk lese den. Denne viser hvordan moteredaktørene har vært med på å forme amerikansk mote siden lanseringen av Vogue for over 120 år siden. Sidene er proppfulle av nydelige bilder fra omtrent hele Vogues livstid, med fotografier knipset av både Richard Avedon, Irving Penn, Annie Leibovitz og flere. Boken fokuserer på åtte legendariske redaktører som har formet magasinet, som blant annet Babs Simpson og Grace Coddington.

Gio_Graphy: Fun in the wild world of fashion

Italienske Giovanna Battaglia er moteredaktør, stylist og et yndet motiv for street style-fotografer, verdenskjent for sin personlige og fargerike stil. Nå har hun skrevet en bok hvor hun guider deg gjennom styling for alle anledninger og gir deg tonnevis med inspirasjon- med en god dose humor. Hun deler også raust av motetips hun har fått av venner i bransjen som Caroline Herrera, Hamish Bowles og Anna Dello Russo.

Icons of Women’s Style

Denne boken av Josh Sims utforsker ulike plagg som har blitt skrevet inn i historiebøkene. Den tar for seg legendariske plagg som den lille sorte og trenchcoaten, hvem som skapte dem, og hvilke stjerner som gjorde de berømte. Boken er full av nydelige fotografier til inspirasjon.

French Street Style: A guide to effortless chic

Hvem vil vel ikke ha litt fransk je ne sais quoi over stilen sin? Denne boken skrevet av moteskribentene Isabelle Thomas og Frederique Veysset hjelper deg med å kuratere din egen franske stil. Både kjente franske moteikoner og ukjente kvinner på gatene i Paris gir deg stylingtips, og boken er proppfull av inspirerende bilder og søte tegninger signert Veysset.

Icons of Fashion

Dette er den ultimate motehistorieboken. Ikke bare gir den et dypt innblikk i ulike epoker fra 1900-tallet og frem til i dag, fra grunge til haute couture.  Som tittelen røper, viser den deg ulike ikoniske plagg opp gjennom tidene fra motehus som Chanel, Dior, Kenzo og Versace. Dette er et flott oppslagsverk for enhver moteentusiast, skrevet av Gerda Buxbaum.