Denne våren og sommeren gjør fjorårets it-vesker et comeback. 

Hovedbilde: Cult Gaia/Vetements via Net-A-Porter.

LES OGSÅ: Vårens fineste solbrillekampanjer

Det stemmer at sommeren 2017 var preget av nettingvesker hengende over moteinteresserte skuldre, kurver godt plassert rundt albuer og trevesker så små at det kun var mulig å bære dem i klamme håndflater. I år er de tilbake i all sin prakt med nye detaljer og materialer. Nytt av sesongen er et større fokus på trevesken, inspirert av Cult Gaias kultveske i bambus.

Nettingvesken tok moteverdenen med storm i fjor. Originalen er brukt av bestemødre over hele verden og koster noen kroner. Det er derfor ikke så rart at Vetements skapte ståhei da brandet lanserte sin versjon Granny til den nette sum av rundt 25.000 norske kroner. I år har motemerker som By Malene Birger, Stray og Núnoo kommet med sine tolkninger. Sistnevnte er et dansk merke som nettopp har lansert sin første veskekolleksjon i Norge, hvor nettingvesken, eller flettevesken som den også kalles, er med.

VESKETRENDER: Øverst fra venstre: Staud, Núnoo, Lindex, By Malene Birger. Nederst fra venstre: Mango, Mango, Bershka. Foto: Produsentene

Søstrene bak merket, Pia og Naja Silfen, forteller til VIXEN at flettevesken deres har tatt helt av hjemme i Danmark. Og det er ingen tvil om hvorfor.

– Jeg tror virkelig at folk vil se noe nytt. Dette er en strandveske og den er jo selve begrepet på sommer. Det er rett og slett en sommerveske i god kvalitet, og den er annerledes, noe som gjør at den er så utrolig populær. Men den er ganske upraktisk ettersom tingene kan falle ut av den. Vesken er laget i skinn og er et godt håndverk, så det er rett og slett en luksusversjon av den originale flettevesken, forklarer Pia Silfen.

VESKETRENDER: Jeanne Damas vet hvordan style kurvvesken (Bilde fra Instagram/@jeannedamas. Øverst fra venstre: Mango, Zara, Cult Gaia, Max Mara, Ralph Lauren, Pieces. Foto: Produsentene

Kurvvesken, eller stråvesken som den også kalles ble spottet på Jane Birkin på 1960-tallet da hun gjorde den ikonisk. Siden har influenceren og businesskvinnen Jeanne Damas praktisert kurv fremfor veske, og forrige sommer ble den også sett på enhver kvinne i gaten. I år kommer den i et stort og variert utvalg, og vesken passer like godt til stranda som til jobb og fest.

Hvis noe overgikk netting- og kurvtrenden i fjor, så må det ha vært Cult Gaias treveske The Ark. Nå er den tilbake i flere varianter, og det Los Angeles-baserte merket som nærmest oppnådde kultstatus over natten, har også mange andre morsomme vesker på lur. Blir vesken The Babe formet som heldiggrisen Babe det neste store kanskje?

VESKETRENDER: Denne sommeren er netting- kurv- og trevesken tilbake. Foto: Cult Gaia