Global oppvarming er et problem man ikke kommer unna, det samme gjelder verdenshavene som blir forsøplet av plast. Nå tar Adidas et steg i riktig retning med sin nyeste yoga-kolleksjon. 

LES OGSÅ: Monki SS18: Bærekraft i fokus

Adidas lanserer nå en bærekraftig yoga-kolleksjon i samarbeid med yoga- og livsstilsmerket Wanderlust og Parley for the Oceans, ifølge The Independent. Parley er et bærekraftig initiativ hvor man kan komme sammen og skape endringer for havets fremtid. Adidas X Wanderlust- kolleksjonen består av 42 plagg, og blant nøkkelplaggene finner man blant annet crop tops, bomberjakker, leggings, shorts og gymbager. Noen av disse har garn fra Parley Ocean Plastic i seg. Plaggene er naturligvis inspirert av havet med en fargepalett som strekker seg fra blått til grått og sort med innslag av grafisk prints.

Foto: Adidas

– Vi vet at våre kvinner er ekstremt lidenskapelige rundt miljøaspektet. Nå kan de gjøre en forskjell når det gjelder både yoga-praktiseringen og planeten, sier Alison Stewart, senior direktør i Adidas Women´s i en pressemelding.

Den nye yoga-kolleksjonen går innunder det den tyske sportsgiganten kaller From Threat into Thread. Tidligere har Adidas nemlig lansert en kolleksjon med sneakers lagd av resirkulert havplast. Hvert skopar ble lagd av elleve plastflasker og flere detaljer på skoen av andre resirkulerte materialer. Merket solgte faktisk én million skopar skapt av resirkulert plast i 2017, ifølge CNBC.

– Vi jobber med Parley for the Oceans for å forhindre plast fra å entre havet, og heller endre det til high- performance sportswear. Vi spinner problemet om til en løsning, fra trussel til tråd, sier merket på sin nettside.