Hun debuterte som modell under Oslo Runway for to år siden, og 18-åringen har allerede rukket å gå på den internasjonale catwalken for både Prada og Louis Vuitton. Modellmamma Eivor Øvrebø spår en lysende karriere for Signe Veiteberg.

Hovedbilde: Alexander Norheim/@thesceptic

LES OGSÅ: Hvem er denne modellen som du ser overalt?

Norge har flere navn som har gjort det stort som modeller i den internasjonale motebransjen. Signe Veiteberg er en modellspire  som meget mulig kan føye til navnet sitt på listen i framtiden. På få år har hun rukket å være med i kampanjer for blant annet Holzweiler og Hunkydory, gått på catwalken under Oslo Runway flere ganger, gått for Ganni under Copenhagen Fashion Week, og ikke minst for Prada og Louis Vuitton.

For kort tid siden kom nyheten om at hun er å se i britiske Vogue, i moteserien A hand-made tale skutt av Willy Vanderperre, som tidligere har fotografert kampanjer for blant annet Raf Simons, Dior, Jil Sander og Prada. Denne våren har hun også vært med i Louis Vuittons SS18-kampanje skutt av den anerkjente motefotografen Bruce Weber. Han har jobbet med alt fra Calvin Klein, Ralph Lauren, Versace og Caroline Herrera, til Vogue, Glamour, GQ og Vanity Fair- for å nevne noen.

Hva tenkte du da du fikk vite at Louis Vuitton ønsket å bruke deg i kampanjen sin?

– Jeg ble selvfølgelig utrolig glad! Resten av den dagen svevde jeg på en sky og følte meg helt sjef, forteller Veiteberg til VIXEN.

Hvordan var det å være på shooten og bli fotografert av en av verdens mest kjente motefotografer?

– Det var litt av en opplevelse, det var til og med en akupunktør der! Det var veldig varmt og vi danset og skippet rundt, så jeg var litt i ørska. Jeg tror nok det hjalp litt på nervøsiteten rundt det å møte Bruce, men ellers var det også en veldig chill og vennlig stemning generelt.

Hvilket merke drømmer du om å jobbe med? 

– Chloé sin estetikk er akkurat det jeg går for med min egen stil. Jordfargene, 70-tallet, gull, flagrende kjoler og strikk, så jeg tror jeg hadde følt meg veldig komfortabel der. Det er også noe veldig ikonisk med Chanel i likhet med Louis Vuitton som det hadde vært veldig kult å være en del av.

Modellmamma Eivor Øvrebø i Team Models skjønte med én gang hun så Veiteberg at hun hadde modellpotensiale.

– På nettsidene våre har vi noe som heter Join Us hvor man kan gå inn og se hva som kreves for å være modell, og hvor man kan legge ved bilder og litt opplysninger. Jeg går ofte gjennom listen på de som melder seg på for å se etter de gode talentene. En dag kom det opp et par bilder av en jente, hvor jeg ved første øyekast sa: “Hun her blir supermodell!”

Øvrebø forteller videre til VIXEN at hun viste bildene til kollegaen sin Marianne Hanson som hev seg på telefonen for å få inn jenta. De tok noen polaroider av henne, og hun var så fotogen at det oste. De la ut noen av bildene på sine nettsider og Instagram, og så var kjøret igang.

– Vi fikk henvendelser fra byråer fra hele verden, og forespørsler fra store brands der ute, men ingen fikk ja fra oss. Signe skulle få gå på skolen, og det er viktig for både oss i Team og for Signe at videregående skole fullføres. Det som er viktig med nye talenter er at man ikke kjører på for mye, til ergrelse for våre norske kunder, men med et slikt talent er det viktig å holde litt igjen.

Etter to år bestemte de seg for at VIVA i Paris og London skulle få representere Signe på det internasjonale markedet. Øvrebø forteller at det er et byrå som ikke er for stort, og som er flinke til å velge de riktige jobbene for den unge modellen.

– Som man jo vet, så har Signe hatt kontrakt med Louis Vuitton, noe som er en fin løsning i og med at hun vil fullføre skolegangen. Nå er det bare et par måneder igjen, så er Signe “fri som fuglen”. Men først vil jeg at hun skal ta en lang og god sommerferie før hun eventuelt reiser ut og blir modell på fulltid. Fra september av starter kjøret internasjonalt, og da bør man ha krefter for å kunne henge med.

– Signe kan bli en av de største, men alt avhenger av om hun vil og orker det livet som kreves av en ung jente. Heldigvis er hun en jordnær og intelligent jente, avslutter Øvrebø.