For de fleste er Eirik Mogseth mest kjent som stylist, men i vinter åpnet han også vintagebutikken Ekko Shop på Grünerløkka. Får han tid til å lese noe innimellom all stylingen og letingen etter vintageplagg?

LES OGSÅ: Hva har du på nattbordet, Baard Lunde?

Hva har du på nattbordet ditt, Eirik? 

Internasjonale interiørblader

– Jeg elsker interiørblader, særlig de utenlandske. Vogue Casa og Elle Decoration UK har vært med meg overalt i 15 år, kanskje enda lenger. Jeg elsker innholdet og alt ved disse magasinene. Særlig bildene fra store byleiligheter fra rundt omkring i verden inspirerer meg.

James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug

– Når det kommer til romaner er jeg smalere enn med interiørblader. Jeg liker bøker, men leser veldig få- ofte leser jeg de samme forfatterne igjen og igjen. Akkurat nå leser jeg James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug.

Bøker av James Joyce og Linn Ullmann

– Jeg elsker historie, gjerne fra 1920-tallet og frem til sånn circa 1950- og 1960-tallet. Dette var en fantastisk tid, så det er sikkert derfor jeg leser så mange bøker fra akkurat disse periodene. Da går det spesielt i James Joyce, men også Linn Ullmann.